Tatilin sigortalısı makbul

Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com

Bir türlü gelmek bilmeyen yaz, biraz yüzünü gösterince ben de size tatil ile ilgili yazı yazmak istedim. Tatilimizde ki risklerin sigorta güvencesine kavuşturulması ile ilgili birkaç detayı sizlerle paylaşacağım, umarım sigorta konusunu tatilde  de göz ardı etmezsiniz.

Tatil yörelerinde ya da fast-food mağazalarında "zemin kaygan…Dikkat" tabelaları konulur. Havuz kenarlarında veya deniz kenarında çeşitli uyarı levhalarına hepimiz sıkça rastlamışızdır. Bunlar aslında bizim iyiliğimiz için konulmuş uyarılar olarak düşünürüz. Öyledir de, ama diğer bir nedeni ise işletme sahibinin özellikle bir kaza sonrası özel sigortalar ile ilgili sorumluluklardan kurtulmak olduğunu da bilmeliyiz.

Tüketicilerimizin özellikle sigorta konusunda ki bilinçsizliği nedeni ile henüz bu gibi taleplerle karşılaşılmıyor belki ama özellikle yabancı turistler bu konuda çok da uyanıklar. En ufak bir açık bile onların tatillerini bedavaya getirmelerini sağlayabildiğini duyuyorum. Burada fazla detaya girmek istemiyorum ama kayarak düşmekten, besin zehirlenmesine veya tatilin vaat edilen şartlarda sunulmamasına kadar birçok konu sigorta kapsamında.

Zorunlu sigorta yetmiyor

Tatil dediniz mi birçok sürprizi, hatta riskleri de içerisinde bulundurduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Tatilinizi tur şirketi ile gerçekleştiriyorsanız, zorunlu "Paket Tur Sorumluluk Sigortası" var. Bu sigortanın kapsamı oldukça dar. Bunun için ekstra olarak Seyahat Sigortası yaptırılabilir. Bu sigortaların teminatları ise şirketten şirkete değişim gösterebiliyor. Ama primlerinin çok düşük olduğunu ve geniş teminatlar içerdiğini söyleyebilirim.

Tatil sırasında Allah korusun yaşayacağınız kazalar - hastalıklar tıbbi müdahale gerektiriyorsa taburcu olana kadar ya da nakil gerekiyorsa da nakil bile sigortanız tarafından karşılanıyor. Bagajlarınızın kaybolması ve çalınması, hatta hukuki bir problem ile karşılaştığınızda, kefaletiniz sigorta şirketiniz tarafından ödenebiliyor. Siz tatildeyken eviniz için de gözünüz arkada kalmasın, evinizde oluşabilecek riskler de teminat kapsamında olabiliyor.

Erken rezervasyon sigortalanmalı

Ülkemizde erken rezervasyon avantajından faydalananların sayısı oldukça arttı. Altı ay önce planladığınız bir tatili günü geldiğinde sebebi makul olmak kaydı ile gerçekleştiremiyorsanız bunu da sigorta şirktiniz karşılıyor. Diyelim ki bir tatil planladınız ve zamanı gelmeden bir kaza geçirdiniz. Eliniz veya kolunuz sakatlandı, ya da hastalandınız. Bu şartlarda tatile gitmeniz mümkün değilse ve erken rezervasyon yaptırdığınız için mağduriyetiniz sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır.  En azından maddi bir kayıp olasılığı ortadan kalkmış oluyor.

Özet ile sigortalanmayacak bir risk yok. Fakat özellikle yılda bir kez gerçekleştireceğiniz tatilinizde kötü sürprizler yaşamak istemiyorsanız, tatil risklerinizi küçük primler karşılığı sigorta şirketlerine devredin. Huzurlu bir süreçte stresten uzak tutun kendinizi …Şimdiden herkese risksiz ve sigortalı güzel tatiller dilerim…

Tüm yazılarını göster