Tası tarağı topla X’e gel

Dünya, üçüncü dünya savaşının çıkıp çıkmayacağını tartışırken, kara pa­zartesi karalar bağlamış, enflasyon uçmuş kaçmışken, memleketimin güzel insanla­rı şan/şöhret/zenginliklerini İnstagram’da bir kaç gün sergileyememekten ötürü dep­resyona girdi. İklim endişesi/açlık, enflas­yon rafa kalktı.

Mine ATAMAN Dünya israf atlası mine.ataman@dunya.com

Dünya, üçüncü dünya savaşının çıkıp çıkmayacağını tartışırken, kara pa­zartesi karalar bağlamış, enflasyon uçmuş kaçmışken, memleketimin güzel insanla­rı şan/şöhret/zenginliklerini İnstagram’da bir kaç gün sergileyememekten ötürü dep­resyona girdi. İklim endişesi/açlık, enflas­yon rafa kalktı.

ABD’nin Z kuşağı Beyaz Sa­ray’ın önünde oylarıyla ABD’nin/gezege­nin geleceğini belirlemeye çalışırken biz enerjimizi fenomenlik haklarımızın, sözde özgürlüklerimizin elimizden alınmasına harcıyoruz. İnstagram’ın kayıtsız ekono­mi sakinleri, tası tarağı toplayıp X’e göçtü.

Kayıtsız ekonominin dertlere kayıtsız ye­rinden/yurdundan/dalından türü hesapla­rı, safsata pazarlayan dezenformasyon ma­niplatörleri sistemden hesap sormaya baş­ladı. Beğenilmemek bağrımızı delip geçti, vay halimize.

İklim aktivistleri Kamala Harris’i başkan yapabilir

2020 seçimlerinde Z kuşağının yüzde 65’inin Biden’a oy vermesini sağlayan Sun­rise Hareketi bu sefer de Harris’e mektup yazarak iklim konusundaki politikalarıyla Z kuşağının oylarını kazanabileceğini bil­dirdi. Anketlere göre Harris, 18 ile 34 yaş seçmenlerde Biden’a göre yüzde 20 önde.

Güçlü bir geleceğin sağlıklı bir ekosis­tem ve sağlıklı çocuklarla mümkün olabi­leceğini bilen Kamala Harris hem iklim de­ğişikliğine hem de yoksul çocukların bes­lenmesine katkı sunuyor. Kariyeri boyunca pek çok çevre davasında petrol devlerine karşı davalar kazandı. ‘Çiftlikten Okula’ programının da savunucularından olan Harris dezavantajlı aile çocukları için gıda programları yapıyor.

Kamala Harris bir ‘alarmist’

Yeşil Yeni Düzen çağrısında bulunan Har­ris, kendisinin bir ‘alarmist’ olduğunu söy­lerken misyonunun, ‘kitleleri iklim ve sağ­lıklı besleme konusunda harekete geçirmek’ olduğunu vurguluyor. Harris’e göre; İklim felaketi dezavantajlı grupların nesiller ara­sı ekonomik eşitsizliklerini büyütüyor. Ey­lemsizlik insan türünün intiharı olabilir.

Yoksul çocuklar geride

Araştırmalara göre yeterli ve dengeli gı­daya erişemeyen çocukların matematikteki yetersizlikleri diğer derslerde de başarısız­lık getiriyor. Çocuklar ve ülkeleri hayat bo­yu her alanda akranlarından geride kalıyor.

Gençlerin yemek enflasyonu

İstanbul Kent Konseyi tarafından hazır­lanan “İstanbul’da Gençlerin Gözünden Beslenme ve Yemek Enflasyonu” araştır­masına göre; Ekonomik zorluklar nede­niyle besin değeri düşük yemekler yiyen gençlerin bedensel ve zihinsel sağlığı teh­like altında.

En büyük risk dezenformasyon iklim felaketi

2024 Küresel Riskler Raporu’na göre en önemli kısa vadeli risk; yanlış bilgilendir­me/dezenformasyon, uzun vadeli risk ik­lim kaynaklı tehditler. Dezenformasyon sosyo – politik uçurumu daha da açıyor. Uzmanlara göre uluslararası aktörler gele­cekte siyasi çıkarları için dezenformasyo­nu daha çok kullanacaklar. 2024 yılında 3 milyar kişinin oy kullanarak yapacağı se­çimlerin çoğunun meşruiyeti sorgulana­cak. Venezüela’nın Maduro’su sorgulan­maya başlandı bile.

Ezcümle; zengin ülkelerin çocukları bi­lim üretiyor, protesto ediyor, dans edip ke­dere de geleceğe de ortak oluyor. Yoksul ül­kelerin çocukları bilimden, hayattan, Tür­kiye Yüzyıl’ından kopuyor ve kopartılıyor. Benden söylemesi.

Tüm yazılarını göster