Tango çeşitleri!

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Tango:

"Buenos Aires, Arjantin ve Montevideo, Uruguay kökenli bir dans ve müzik türüdür. Dansla beraber gelişen müzik tarzı da aynı adla anılmaktadır.

İlk yılların tangosu 'tango criollo' veya 'basit tango' olarak bilinmekle beraber, günümüzde Amerikan ve uluslararasi tango stilleri, Fin tangosu, Çin tangosu gibi çeşitli türler gelişmiştir. Ancak orijinal tango, doğduğu toprakların adıyla, 'Arjantin tangosu' olarak anılmaktadır. Tangonun dramatik duygusu, dans sırasında çok zengin doğaçlama fırsatları yaratması, dansın özünde aşk ve melankoli tutkusunun yatmasından ileri gelmektedir.

Tango müziğinin temel çalgısı Alman icadı olan fakat ismini Arjantin Tango'su ile duyuran akordeonun akrabası bandoneon'dur."

"Bu Yalan Tango":

"Everest Yayınları'ndan çıkan 'Bu Yalan Tango', bir eziyet toplumu olarak Türkiye'nin ve kıstırılmışlığı içindeki Türk aydınının, kimi zaman kendi yetersizlikleri, kimi zaman dönemlerin bastırması içindeki açmazları… ve bu toplumda hep göz ardı edilen bireysel yaşamın… suskunlukların... birbirimizin iç sesine yabancı kalışımızın öyküsü…

90. yaşı için bir armağan kitap hazırlanan Fatma Asaf ile onun kitaplarını okuyarak yetişmiş yazar Ufuk Işık, bir ırmak söyleşi için karşılıklı oturduklarında dışardan duyulmayan iç konuşmalar akıp gidecek ve bu konuşmalar Türkiye'nin bitmeyen karmaşasını dillendirecek.

Lavanta rengi bir gece… O yıllarda her yerde bir Cumhuriyet Balosu havası… Masumiyet ile çiftyüzlü yaşamların birbirine girdiği bir yaşam…

'Bu Yalan Tango…'

Sadece bir devrin değil, son yüzyılın tüm devirlerinin akışına tanıklık eden bir roman."

"Tango ve Cash":

"Tür : Aksiyon / Komedi

Yönetmen : Andrei Konchalovsky , Albert Magnoli

Senaryo : Randy Feldman

Görüntü Yönetmeni : Donald E. Thorin

Müzik : Harold Faltermeyer

Yapım : 1989, ABD , 98 dk.

Oyuncular: Sylvester Stallone (Ray Tango), Kurt Russell (Gabe Cash), Teri Hatcher (Katherine Tango), Jack Palance (Yves Perret), Brion James (Requin)

Los Angeles Polis Departmanı'nında narkotik polisleri olan Ray Tango ve Gabriel Cash, birbirleriyle rekabet halinde olan iki değerli kanun adamıdır.

Şehrin karanlık ve gaddar suç lordu Yves Perret, işlerine taş koydukları gerekçesiyle bu iki başarılı polisi bir cinayetle suçlanmalarını sağlayacak şekilde tuzağa düşürür.

Hapse giren iki kafadar onurlarını ve hayatlarını kurtarmak zorundadırlar. Ancak bu hiç kolay olmayacaktır.

Sovyetler Birliği'nden Amerika'ya göç eden ünlü yönetmen Andrei Konchalovsky, bu filmle Hollywood'a adım atmış ancak, istediği kadar özgür olamadığı ve şartlara alışamadığı için projeyi yarıda bırakmıştı. Konchalovsky 'nin yarım bıraktığı işi tamamlamak Albert Magnoli'ye düşmüştü."

Tango:

"Rus yapımı, dünyanın en büyük dizel denizaltısına Amerikalıların verdiği isim. Tango sınıfı denizaltıların takat sistemi, nükleer denizaltılara oranla daha sessiz oldukları için, öngörülmüş oldukları öncel görev olan denizaltı ve su üstü gemi avları yanında, devriye ve keşif görevlerini başarıyla icra etmişlerdi.

Tango:

"Yönetmen: Carlos Saura

Başrol: Cecilia Narova, Miguel Angel Sola, Mia Maestro

Ünlü bir yönetmen olan Mario Suarez, karısı Laura tarafından terk edilmiştir. Üzüntüsünün üstesinden gelebilmek için kendisini Tango hakkında bir film yapmaya adar. Film için oyuncu seçimlerinin yapıldığı bir günde Elena Flores adlı genç ve güzel bir dansçıyla tanışır. Ancak bu güzel kadın, filmin en büyük yatırımcısı olan Angelo Larroca'nın metresidir ve Larroca işine karışacak adamlardan değildir.Filmin provaları ilerledikçe Mario ile Elana arasında cesaret isteyen çok tutkulu bir aşk ilişkisi başlar."

Tango:

"Uluslararası kodlama sisteminde 't' harfi karşılığı.

Tango:

Faruk Şüyün'ün rotweiler cinsi köpeğinin adı…

Tüm yazılarını göster