Size bir iyi bir de kötü haberim var!

Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com

İsterseniz haberin kötüsünden başlayayım. Kötü haberim, bir meslektaşım özel sigortalarla ilgili bir haber yapmış. Ve haber Sabah Gazetesi'nin ikinci sayfasında manşetten verildi. Haber şöyle;

"Sigorta şirketleri Gündeş'i reddetti…

Özel sigorta şirketleri,10 yıl önce kameraların önünde beyin kanaması geçirip bayılan Ebru Gündeş'in sağlık sigortası isteğini geri çevirdi. Gündeş, "Kimsenin garantisi yok" dedi  Şarkıcı Ebru Gündeş'in sigorta şirketleriyle başı dertte. Yaklaşık on yıl önce geçirdiği beyin kanaması nedeniyle sigortacıların gözünü korkutan ve özel sağlık sigortasından yararlanamayacağını öğrenen Gündeş, şimdilik sadece sesini sigortalatabilecek. Geçtiğimiz günlerde özel bir sigorta şirketine sağlık sigortası yaptırmak için başvuran sanatçı, kapsamlı sigorta yaptırmak isteyince ret cevabı aldı. Sağlık sigortası kapsamındaki haklarının geçirdiği beyin kanamasından dolayı iyice daraldığını gören Ebru Gündeş, karşılaştığı bu durum karşısında şoke oldu. 10 yıl önce geçirdiği beyin kanamasından dolayı sağlık sigortalarından yararlanamayacağını öğrenen Ebru Gündeş "Böyle saçma sapan uygulama olabilir mi? Sağlıklı olsun, hasta olsun, insanlar sigorta yaptıramayacaksa sigorta şirketleri ne işe yarar" dedi. Güzel şarkıcıya sadece sesini sigortalatma hakkı tanındığı öğrenildi. Uygulamanın çok saçma olduğunu söyleyen Ebru Gündeş, "Bu hayatta kimsenin garantisi yok. Sigorta şirketlerine acilen yeniden bir düzenlenme gelmesi gerekiyor. Bu uygulamalarla insanlar mağdur edilmemeli" diye konuştu."

Birileri yanlış yapmış ama kim?

Haberi yapan meslektaşım özel sigortalar konusunda bilgisi olmadığı için ne duyduysa yazmış. Ben o gün tesadüf olarak Sabah Gazetesi'nde bir işim vardı ve Özlem Avcı ile tanışmak için yanına gittim. Kendisi dışarıda olduğu için servisteki diğer arkadaşlarıyla sohbet ettim. Bana arkadaşlarının söylediği  "Özlem Hanım, Ebru Hanım'ın çok yakınındaki bir arkadaşımızdır. Ebru Hanım'dan direkt bilgileri almıştır. Ve haber doğrudur."

Ona da tamam… ama ortada bir yanlış anlaşılma var ya da birileri eksik bilgi aktarıyor. Çünkü bundan 10 ay önce ben bizzat Ebru Gündeş ile TRT'deki programım için röportaj yaptım. DVD elimde. Bana röportajda Ebru Hanım,"Beyin ameliyatından sonra hiçbir sigorta şirketi boynumdan yukarısını sigorta etmiyor. Bu nedenle seyircilerimize buradan sesleniyorum. Siz siz olun sağlıklıyken sigorta yaptırın" dedi. Görüntü elimde. Yıllardır yazıyorum. Sağlıklıyken sağlık sigortasını yaptırın ve yenileme garantisini elde ettikten sonra sigorta şirketiniz ömür boyu size bakmak zorunda. Ama Ebru Hanım gibi rahatsızlandıktan sonra sigorta yaptırmak isteyeceksiniz sigorta şirketi de sizin hastalığınızı bile bile sigorta yapacak, siz her yıl 2-3 bin TL prim yatıracaksınız sonra gidip 50-500 bin TL masraf ettireceksiniz sigorta şirketine… Diyorum ya, sigorta şirketlerini devletimizle karıştırıyorlar. O zaman bütün hastalar, bütün kaza yapmış araçlar kazadan sonra kasko yaptırsın, hastalar hastalandıktan sonra gidip sağlık sigortası yaptırsın, eeeee...  Sonra da sigortacılar beni sigortalamıyor ya da hasarımı ödemiyor desin. Bir sigorta şirketi bile ayakta kalamaz… Şaka gibi… Ebru Hanım ikinci el bir araba almaya kalkışsa ilk soracağı şey, "Daha önce bir kazası var mı?" olacak. Sigorta şirketi de bunu soruyor, bunu sormaması için ne gibi bir düzenleme beklenebilir acaba? Ya da Ebru Hanım'ın tam anlatamadığı bir şey var onu da biz anlayamadık. Bu gibi bilinçsiz yaklaşımlar ya da bilgisiz meslektaşlarımın yaptığı haberler ne yazık ki özel sigortacılığa büyük zararlar veriyor. Bu kötü haberimdi.

"Groupama…Groupama…"

İyi haberim de, Groupama'nın tanıtım atağını büyük keyifle izledim. Acun Ilıcalı'nın Show TV'de yayınlanan Devler Ligi organizasyonunda Groupama'nın sponsorluğuna ve tanıtıcı reklam bölümüne bayıldım. Sektör tanıtımı için büyük bir gelişme olarak görüyorum. Birbirinden ünlü futbolcularımız hep bir ağızdan "Groupama… Groupama" diye tezahürat yapıyorlar. Çok mutlu oldum. Çok izlendiğini ve keyifli bir organizasyon olacağı şimdiden belli oldu. Bu tanıtım atağının Groupama'ya ve sigorta sektörüne büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Groupama'nın yeni isim lansmanını böyle bir atakla yapmış oldukları için emeği geçen herkesi tebrik etmek isterim. Özel sigortacılığın tanıtım işi için taş üstüne taş koyanın başımın üzerinde yeri var.

Tüm yazılarını göster