Sigortacılıkta da eğitim zili çaldı

Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com

Geçtiğimiz cumartesi iki eğitim organizasyonuna davetliydim. Bunlardan biri Sigortacılık Eğitim Merkezi'nin (SEGEM) Sigorta Eksperliği Kursu'nun açılışı, diğeri ise Acıbadem Sigorta'nın "İnteraktif sürekli gelişim Akademisi AkedemiA" adını verdikleri eğitim programının açılışıydı.  Sigorta sektörü kendini sürekli yeniliyor ve eğitiyor. Sigortalılara en iyi hizmeti verebilmek için sigorta şirketleri hiçbirşeyden kaçınmıyorlar.

2007 yılında çıkan Sigortacılık Kanunu kapsamında kurulan Sigortacılık Eğitim Merkezi'nin (SEGEM) meyvelerini artık toplanmaya başlıyoruz. SEGEM, sektörün her kesimine eğitim veriyor. Önce acenteler eğitildi, sonrasında eksperler,aktüerler ve birçok eğitim bunları takip etti. Geçtiğimiz haftasonu İstanbul'da eksperlik ön sınavını kazanmış adayların eğitimine başlandı. Türkiye genelinde 1000'e yakın eksper eğitim alacak. Kurs yerleri İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Diyarbakır. Kurs beş ilde aynı anda başladı. İstanbul'daki açılışa Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç'in yanı sıra, TOBB Sektörler Meclisi Daire Başkanı Cihat Alagöz, SEGEM Müdürü Dr. Fuat Erdal, Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Yalçın Kaya,  Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Tayfun Ermetin konuşmalarıyla katıldı. SEDEV Eğitim Koordinatörü Engin Özaydın ise toplantıda ev sahipliği yaptı.

SigortaHaber TV'den canlı yayın

Sigorta Eksperliği Kursu'nun açılışında bir ilke imza atıldı. İstanbul'da Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç'in katıldığı açılış törenini SigortaHaber TV ile Ankara, İzmir, Trabzon ve Diyarbakır'daki 1000'e yakın sigorta eksper adayı projeksiyon ile dev ekranlarda canlı olarak izlediler. Genarali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan ile karşılaştım toplantı öncesi. Ders vermeye geldiğini öğrendiğimde gerçekten çok şaşırdım. Kendisi SEGEM Müdürü Dr Fuat Erdal'dan bu yönde teklif aldığını ve seve seve kabul ettiğini söyledi. Bir şirketin genel müdürü bir cumartesi günü sabahın 09.00'unda ailesi ile olmak yerine belki de çok daha büyük bir aile olan sektör ile birlikte olmayı tercih etmiş. Bunu gerçekten çok önemsiyorum. Sayın Mine Ayhan'a bu duyarlılığı için sektör adına teşekkür ediyorum.

İlk ders Dr. Ahmet Genç'ten

Bu arada açılışa Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç sigorta eksper adaylarına ilk dersi kendi verdi.  Salon tıklım tıklımdı, dışarıdan sandalyeler getirildi. Sayın Ahmet Genç, ceketini çıkardı ve kalemi eline alıp geçti tahtanın karşısına. İlk dersi sektörün kamu tarafındaki en üst düzey yöneticisinden almak kursiyer için de büyük bir moral olduğu kanaatindeyim. Dr. Ahmet Genç'in ilk dersi izelenebilir.

Acıbadem Sigorta'nın eğitim atağı

Acıbadem Sigorta'nın yeni genel müdürü Gökhan Gürcan işe eğitimden başlamış. AkedemiA ciddi bir eğitim organizasyonu. Şirket içinden konusunda bilgili 38 kişi diğerlerini bir program çerçevesinde eğitecek. 200 kişi bu eğitimden faydalanacak. Acıbadem Sigorta Genel Müdürü Gökhan Gürcan da eğitmenler arasında yer alıyor. Bu hizmet dışarıdan  alınsa faturası 170 bin TL olacakmış. Şirket içi çözüm bile olsa sonunda Acıbadem Üniversitesi'nin bir sertefikasını almaya hak kazanacak bu programa katılacaklar. İşin en heyecanlı tarafı bu olmalı. Eğitmen olarak görev alan 38 kişinin büyük özverisi söz konusu.  İnteraktif Sürekli Gelişim Akedemisi "AkedemiA" nın ilk dersi Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Sigorta Enstitüsü Vakfı Başkanı ve Mondial Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal Olgaç tarafından verildi. Olgaç fıkralarla süslediği ilk dersinde izleyenlerin soruları ile de zaman zaman terledi de!.

Bu gelişmeler sigorta sektörünün her yönüyle işi ne kadar ciddiye aldığına bir örnektir. Sektörde baştan sona bir yenilenmenin ve yapılanmanın olduğunu ben görüyorum. Bu işler göstermelik yapılmadığını belirtmeliyim. Bütün bunlar sigortalıya daha iyi hizmet verebilmek için, buna emin olun.

Tüm yazılarını göster