Pilavdan çorbaya, köfteden tatlıya hep başköşede: Pirinç

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

Hadi, şu pirincin taşını ayıklayalım!

Tarihi Uzakdoğu’da M. Ö. 7 binli yıllara kadar gittiği bilinen pirincin bu zamanlardan beri insanoğlunun temel gıdalarından biri olduğu düşünülüyor. Mutfagˆımızın bereketi kaçmasın diye bir tanesini bile ziyan etmediğimiz bu lezzet timsalini Dünya’nın haftasonu eki Ekstra’da konuşmaya başlamıştık, ehlikeyf’te devam ediyoruz.

Türkiye’nin ilk Türkçe gezi rehberi Gezi 25 yaşında!

Türkiye Tatil Rehberi Gezi, yeni baskısında tümüyle güncellendi. Yeni yerler ve fotoğrafların eklendiği 800 sayfalık kitapta fotoğraf sayısı 3 binin üzerine çıktı. Kitapta sadece yerler ve bölgeler değil, güzergâhlar da tanıtılıyor. Kendi araçlarıyla seyahat edecekler için yol alacakları güzergâhlar üzerinde neleri görebilecekleri, hangi kilometrede ne tür yerleşim, antik kent ya da doğal güzellik bulunduğunu içeren bilgilerle aktarılıyor.

Ehlikeyf’in teknoloji dosyası… 

Reeder'ın yeni akıllı telefonu P10S teknoloji marketlerinde; Samsung, Galaxy Note serisinin yeni üyesini 2 Ağustos’ta New York’ta yapılacak “Unpack” etkinliğinde tanıtacak; mobil aksesuar markası SBS tarafından geliştirilen Solar Powerbank telefon ve tabletleri güneş enerjisi ile şarj etmeyi sağlıyor.

Ehlikeyf’in lezzetli hayat notları…

Akasya Park “Sinema Geceleri” programı, 5 Ağustos’ta gösterilecek Star Wars serisinin son filmi Star Wars: Güç Uyanıyor (Yıldız Savaşları 7) ile başlıyor; Fakir Hausgeräte’den Türk kahvesi tutkunlarına özel bir ürün: Fakir Kaave; Bayburt mutfağının yaz lezzeti lor sarması Kiva Bomonti’de; Lipton Moroccan Mint ile yeşil çay ve nane karışımını, yeni tat arayanların beğenisine sundu; The Grand Tarabya Oteli’nde yer alan R.E.A.D Cafe&Bakery’de yaz konsepti; Richmond Ephesus Resort, Avrupa’da en çok tavsiye edilen otel oldu; Sultanahmet Köftecisi’nden Almanya’da marka tescili; Zorlu’da açık hava sinema keyfi tadım lezzetleri ile devam ediyor.

Tüm yazılarını göster