Osman S.Arolat’a saygı

Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN gungoruras@superonline.com

Osman S. Arolat’ın basındaki 50’inci yılını kutlamak için dostları, Sayın Didem Demirkent’in daveti ile İstanbul’da biraraya gelecekler.

Ben bu 50 yılın 41 yılında Osman S.Arolat ile dostluğu kesintisiz sürdürme şansına sahip oldum. Önce arkadaşlık yaptık. Sonra ekonomi müdürüm oldu. Genel yayın müdürüm oldu.

Osman S.Arolat’ın çok renkli bir gazetecilik yaşamı var. Türkiye’nin son 50 yıllında siyasi, ekonomik ve sosyal çalkantıların içinde olmuş, olayları yaşamış bir gazeteci.

Türkiye İş Bankası tarafından yayımlanan “Babıâli anıları”, ile ilgi zevkle okunacak bir bilgi hazinesi.

Osman S.Arolat’ın basın hayatı, gerçek anlatımıyla basının son 50 yılının hikayesi. Siyasi çalkantılardan etkilenen basın camiasında, önde gelen yayın organlarında üstlendiği sorumluluklardan sonra 1994 yılında DÜNYA’da,  genel yayın yönetmeliğini Alp Orçun’dan devralması ile farklı bir gazetecilik dönemi başladı.

DÜNYA’da rahmetli Nezih Demirkent’in güvendiği sorumluluk, verdiği bir genel yayın yönetmeni olarak gazetenin markalaşmasına büyük katkı sağladı.

Rahmetli Nezih Demirkent’in DÜNYA’yı, Anadolu ekonomisinin, Anadolu girişimcisinin sesi haline getirme çabalarına katıldı.

Rahmetli Nezih Demirkent ile birlikte DÜNYA’nın Anadolu toplantılarının, Anadolu gezilerinin geleneksel hale gelmesinde emeği vardır.

Osman S.Arolat’ı bugün Anadolu’nun hemen her köşesinde, tanımayan, sevmeyen işadamı, esnaf, dernek, oda, birlik yöneticisi yoktur.

Hakan Güldağ’a 2008 yılında DÜNYA’nın Genel Yayın Yönetmeliği’ni devreden Osman S.Arolat,  şimdilerde her gün başyazar olarak DÜNYA’daki yazılarını sürdürüyor, DÜNYA’nın Anadolu toplantılarına katılarak Anadolu iş çevreleriyle ilişki bağını koruyor.

Osman S.Arolat iyi bir gazetecidir ama, her şeyden önce iyi bir insandır.

İyi bir arkadaş, iyi bir dosttur. Herkesin, ülkesinin iyiliğini isteyen özelliği vardır.

Başyazarımızın 50’inci yılını kutluyoruz.

Tüm yazılarını göster