Okumadan uçak bileti ve tatil rezervasyonu yapmayın!

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

✔ Yolculuklar için “en uygun” tercihler…

► Uçak bileti, otel ve araç kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’in “En Uygun Rezervasyon Zamanı” raporuna göre en popüler 20 destinasyon için en ucuz aylarda seyahat edildiğinde ortalama yüzde 25 tasarruf sağlanabiliyor. Rapora göre yurt dışı destinasyonlarda en uygun aylar genelde aralık, ocak ve şubat olurken yurt içinde seyahat etmek isteyenler için kasım ve aralık ayları için bilet almak tasarruf sağlıyor.

► Seyahat arama sitesi momondo, Avrupa’nın farklı noktalarına gitmek için, gidiş tarihinden ne kadar süre önce ve haftanın hangi günü rezervasyon yaptırmanın en avantajlı olduğunu araştırdı. Türklerin en çok gittikleri 10 Avrupa kenti için kaç gün önceden, haftanın hangi günü ve ne zaman yer ayırtılması gerektiği bilgileri internette, Ehlikeyf’te…

► Online seyahat markası Biletall. com ucuz bilet almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri araştırdı, en uygun uçak biletinin pazar günü satıldığı ortaya çıktı…

► Seyahat sektörü profesyonellerine teknoloji ve rezervasyon çözümleri sunan HotelsPro, seyahat severlerin 2016 yılındaki tatil istatistiklerini açıkladı. Londra, Shanghai, Orlando, Dubai ve İstanbul ofislerinden elde edilen verilere göre dünya genelinde en çok ziyaret edilen ülke, yüzde 11.9 ile Amerika Birleşik Devletleri oldu. ABD’yi Avrupa Kıtası’ndan yüzde 8 oranıyla İtalya izlerken, onu yüzde 6.1 ile Almanya, yüzde 5.9 ile İngiltere ve yüzde 4.9 ile İspanya takip etti.

► Son Hotels.com ‘Hotel Price Index’ine göre tüm dünyada seyahat edenler tarafından ödenen global otel fiyatları 2016’da sabit kaldı. Türkiye’de yaşayan seyahat severler, 2016’da bir önceki yıla kıyasla en popüler seyahat noktalarında yüzde 54’e kadar daha az ödediler. Seyahatlerinde yurt içini tercih edenler ise 2016 yılında otellere yüzde 22 daha az bütçe ayırdılar.

✔ Bir ritüel: Çerkes sofrası…

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ve Delimonti’nin yerel tedarikçilerinden Ahmet Yılmaz’ın anlatımıyla düzenlenen atölyede Kafkas coğrafyasında oluşmuş zengin bir kültüre sahip olan Çerkes mutfağının öyküsü aktarıldı, kimi lezzetlerin tadımı yapıldı. Konuşulanlar ve tadılanlar bana, tanık olduğum Çerkes sofrası ritüellerini anımsattı.

✔Modanın kalıcı stili: Rahmi M. Koç Müzesi şapka koleksiyonu

18. yüzyıldan sonra süs eşyası ve statü sembolü olarak yaygın olarak kullanılmaya başlanan şapkanın 1890 ve 1970 yılları arasındaki en popüler örnekleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergileniyor. Koleksiyonda tüy, dantel, boncuk ve yapay çiçek süslemeli kokteyl şapkaları, 1920’lere damgasını vuran çan biçimli modeller, 1930 ve 1940’larda kullanılmış asimetrik kesimli modeller, hasır şapkalar, 1950 ve 60’lara özgü nadide kep ve bere modelleri yer alıyor.

✔Osmanlı mutfağı lezzetleri Hyatt Regency Ataköy’de

Osmanlı saray mutfağının tatları, 17 – 26 Mart tarihleri arasında Hyatt Regency İstanbul Ataköy’de, şef Yunus Emre Akkor tarafından hazırlanacak. 10 gün boyunca sürecek olan etkinlikte fihi ma fih çorbasından, mastabeye, ayvalı soğanlı etten şeyhülmahşiye ve zeytin peyvazına kadar Osmanlı saray mutfağının lezzetleri sunulacak.

✔Petit Pain, 10. yılını kutlamaya hazırlanıyor

Önümüzdeki günlerde 10. yılını kutlayacak olan Petit Pain’in şefleri cheesecake, kek, tatlı tuzlu kurabiye, tart, turta, kiş, kruvasan, pastalar, ekşi mayalı ekmekler, diyet ürünler ve Fransız pastacılığından daha birçok lezzet üretiyor.

✔Selva Gıda’dan mürekkep balıklı spagetti

Selva Gıda, başta Uzakdoğu için özel olarak ürettiği ve tüm dünyada satışa sunacağı mürekkep balıklı spagettisini bu yıl 7-10 Mart tarihleri arasında 42.’si düzenlenen Foodex Japan 2017 Fuarı’nda katılımcıların beğenisine sundu.

Tüm yazılarını göster