Lyon’da yeni trendlerin peşinde…

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları…

Ayrıntılar mı? Ehlikeyf kategorisinde.

✔ Gastronomi ve horeca sektörlerinin nabzını tuttuk

Yiyecek hizmetleri ve ikram sektörü profesyonelleriyle birlikte Lyon’da, Sirha Fuarı’ndaydım geçtiğimiz hafta. Daha önce dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş olan ürünlerle tanışmanın, yepyeni lezzetleri tatmanın yanı sıra gastronomi ve horeca sektörlerinin trendlerini yakalamak için de önemli bir fırsat oldu Sirha. Somonlu dondurma da ikram ettiler, yalnız Michelin yıldızlı restoranlarda servis edilecek kahve de… Buzdan ve çikolatadan yapılmış heykelleri yapanlarla da tanıştım, 5 kuşaktır koyun üreten ailelerin yeni nesilleriyle de… Bu sene 5 standta 8 firma ile temsil edildi ülkemiz: 38°30° Çiftliği, Aydın Kuruyemiş, Ekofood, GMG Catering, İpek Bulgur, Kürşat Ayvalık Zeytinyağı, Öztiryakiler ve USLA... Onların sahipleri, yetkilileriyle tek tek sohbet ettim, fuar izlenimlerini dinledim…

130 bin metrekarelik bir alana yayılmış 6 Salon’da gerçekleştirilen Sirha, aynı zamanda bir yarışma maratonuydu. İsviçre’nin birinci olduğu International Catering Cup ile başlayan bu maraton, 20 farklı uluslararası etkinliğin ardından ABD’nin kazandığı Bocuse d’Or finali ile sona ererken dev salonda binlerce kişinin yarışmacıları nasıl büyük bir coşkuyla izlediğine, çığlıklarla, düdüklerle desteklediğine tanık olmak çok etkileyiciydi.

✔ Ehlikeyf mekânlarda da “Sanata Bi Yer” var!

Doğuş Grubu, “Sanata Bi Yer” projesi ile işlerini sergileyecek, tanıtacak bir alan bulamayan gençlerin yaratıcı çalışmalarının sergilenmesi için mekânlarını galeriye çeviriyor. Projeye dahil olan mekânlar sanatın hayatın içine karıştığı canlı galerilere dönüşüyor. “Sanata Bi Yer”in geldiği noktayı değerlendiren Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan şunları söylüyor: “Kendine yer arayan farklı disiplinlerden çok sayıda yaratıcı çalışmayı başta restoranlarımız ve oteller olmak üzere galeriye dönüştürdüğümüz mekânlarımızda sergilemeye devam ediyoruz. Bu işlerin fark edilmeye, projenin tanınmaya ve sanatseverlerin dikkatini çekmeye başladığını gördükçe yaptığımız işin doğruluğuna olan inancımız daha da artıyor.”

✔ Hatay’ın Expo 2021 başvurusu sonuçlandı

Expo 2021’in Hatay’da düzenlenmesi için yapılan adaylık başvurusu sonuçlandı. Almanya’da düzenlenen toplantıda AIPH (Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği) Genel Kurulu’na Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından yapılan sunum sonrası karar verildi ve başvuru oybirliği ile kabul edildi. Expo 2021’in hangi şehirde düzenleneceği, mart ayında yapılması beklenen toplantıda açıklanacak.

✔ Dünya franchise sektörü İstanbul’da buluşacak

Gıdadan ev dekorasyonuna, güzellik merkezinden gayrimenkul danışmanlığına, spor m erkezlerinden cafelere, kuru temizlemeden teknolojiye kadar birçok sektörden katılımcının yer aldığı Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, bu yıl 12-15 Ekim 2017’de yapılacak…

✔ Gaggenau 333. yıl kutlamaları bir sergiyle sona erdi

Gaggenau marka direktörü Sven Schnee konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “12 ay süren, 333. yıldönümü etkinliklerimizi LivingKitchen’daki kutlamalarla sonlandırmaktan çok mutluyuz. Gaggenau, mutfak eşyaları üreten bir firma olarak, böyle uzun bir geleneğe ve zengin bir mirasa sahip olan tek firmadır. Köln’deki zaman yolculuğu ile firmanın inovatif ruhunu, tecrübesini ve 1683’de başlayıp geleceğe uzanan tarihini yaşanır kıldık.”

✔ Ehlikeyf ve “ah, o otel odaları!”

Dedeman Otellerinin 2023 hedefi 40 yeni otel; Antalya Belek’te yer alan ve Gloria markası altında faaliyet gösteren Gloria Golf Resort, Gloria Serenity Resort ve Gloria Verde Resort, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da TUI Holly 2017 ödülüne layık görüldü.

Tüm yazılarını göster