Kültürel ve gastronomik yolculukların öncül merkezleri

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

✔ “Mozaik Yolu” dünyayı tarihe tanıklığa çağırıyor 

UNESCO Dünya Miras Komitesi konuklarının yerel lezzetlerle tanıştığı ONE Derneği kokteylinde dernek Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Belediye Başkanları F. Mehmet Erkoç ve Nihat Çiftçi ile projeyi konuştum. 

✔ Ani Harabeleri UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde 

Her yıl farklı bir ülkede yapılan UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantılarının kırkıncısı, bu kez 10-20 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Bu yılki Oturum Baş - kanı Bü yü kelç i Lale Ü lker ile etkinlik ve adaylarımız üzerine.

✔ “İki top, karışık olsun!” demenin dayanılmaz keyfi 

Sarı sıcak yazlarımızı renklendiren dondurmayı anlatmaya DÜNYA’nın haftasonu eki Ekstra’da başlamıştık. Sütün insanlığa hediyelerinden bu lezzet hakkında söylenecek öyle çok şey var ki, ehlikeyfl er için az bilinen yönleriyle burada devam ediyorum. 

✔ WorldFood İstanbul’un konuk ülkesi 

Kenya 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood İstanbul ve 31. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı - Ipack Turkey; 1 - 4 Eylül tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi, CNR Expo’da gerçekleştirilecek. 

✔ Kapsüllü Türk kahvesi makinesi: Selamlique 

Arçelik’in geleneksel lezzet ve farklı aromalarda Türk kahveleri üreten Selamlique ile hayata geçirdiği Arçelik Selamlique kapsüllü Türk kahvesi makinesi, tüm dünyaya kahvemizi kolaylıkla hazırlayıp içmeleri için önemli bir imkân sağlıyor. 

✔ Ehlikeyf’in lezzet notları… 

Beypazarı gazozu raflarda, Go Meso’da farklı pişirme teknikleri, Safranhan Brasserie’de teras keyfi, Saray’dan kazandibili ve tel kadayıfl ı dondurma, SEK’ten Quark, Tavuk Dünyası lezzetlerine uluslararası ödül, Vakko’dan Chocolate Ice Cream.

Tüm yazılarını göster