Klasik çorbadan yeni yılda yeni lezzetler arayışına...

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

✔ Bir taşım daha çorbayı kaynatırsak…

Çorba, Farsçada “tuz” anlamına gelen “şur” ve “aş” anlamına gelen “ba”nın birleşmesiyle oluşan “şurba” kelimesinden geliyor. Yalnızca bizim mutfağımızda değil, dünya sofralarında da aranılan, en sağlıklı ve aynı zamanda en doyurucu yemeklerden biri. Onu konuşmaya, gazeteniz Dünya’nın haftasonu ilâvesi Ekstra’da başlamıştım; burada tenceremizi bir taşım daha kaynatmaya devam ediyoruz!

✔ Gastromasa, 10 Aralık’ta profesyonelleri bekliyor

g2m ve Ülker Eksper ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na 600’den fazla sektör profesyonelinin katılması bekleniyor. Bu seneki konsepti “Hikâye” olan etkinlikte, dünyaca ünlü şefl er ve yatırımcılar öykülerini, tecrübelerini ve fark yaratan bakış açılarını izleyicilerle paylaşacaklar.

✔ Denizbank destekledi, polisiyeciler

Pera Palace’ta buluştu Pera Palace Hotel Jumeirah’da DenizBank sponsorluğunda düzenlenen “2. Kara Hafta İstanbul Festivali” kapsamında polisiye romanın dünyaca ünlü pek çok siması, usta Türk polisiye yazarları ve polisiye sever okurlarla buluştu…

✔ “Can eriğine saygı”

Kiraz Ayı Geliyor, 7 Tane Erik Ağ acı, Mürdüm, Badem, Çitlenbik, İ ri Ş eftali, Elmanın Kabuğ u, Üzüm Yeşili gibi meyve isimli şiirlerin yazarı Bedri Rahmi Eyüboğlu, Güzel Sanatlar Akademisi’nin 150 yıla yaklaşan tarihi içinde efsaneleşen hocalardan birisi… O bir ressam, o bir şair, belki de tüm bunların üstünde o bir hoca. Etkileri hâlâ süregelen o hocanın öğrencilerinden de nice hocalar, nice usta sanatçılar yetişti. Onlardan bir bölümü, Çiftehavuzlar’daki Galeri FE’nin, Bedri Rahmi’nin şiirine atıfta bulunan “Can Eriği’ne Saygı” isimli yeni sergisinde eserlerini sergiliyorlar.

✔ Armada Otel, 20 yıllık “hatırlı konuğu”nu unutmadı!

1994 yılından beri konuklarını ağırlayan Armada Otel; psikolog, eğitimci ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen’in İstanbul’a her gelişinde kaldığı tek mekân. 20 yıldır süren gelenek, otelin ve yazarın dostlarının katılımıyla Dökmen’in “Yaşama ve Çalışma Sevinci, Krizde Motivasyonu Kaybetmeme” başlıklı söyleşisi ve ardından düzenlenen kokteyl ile kutlandı.

✔ Eataly 3. yaşında, İstanbul’a 2. şubesini açıyor

Eataly markasına sürekli yatırım yaptıklarını belirten Genel Müdür Osman Cenk Akın, “Eataly konsepti Oscar Farinetti tarafından Kapalıçarşı’dan esinlenen bir konsept. Eataly’nin merkezinde İtalyan lezzetleri ve ürünleri var, ama bulunduğu ülkenin değerlerini, yerel üreticilerini, lezzetlerini de her zaman içinde barındırıyor ve lezzet ortaklıkları çıkarıyor” şeklinde konuştu. Eataly’de tedarikçi sayısının geçen yıl 197 iken bugün 286‘ya ulaştığını vurgulayan Akın, “2017’nin Eylül ayında Bağdat Caddesi’nde 2. şubemizi açmayı planlıyoruz.” dedi.

✔ Bir zeytinyağı tadımı…

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin’in ve Amichia markasının sahibi Selahattin Toma’nın değerlendirmeleriyle zeytinyağının serüveni, tarihçesinden sağlık üzerindeki etkilerine, üretiminden sunumuna kadar tüm yönleriyle katılımcılara anlatıldı. Etkinlikte, Ege-Akdeniz Bölgesi ürünleri arasında yer alan Ayvalık, Antakya ve Tarsus bölgeleri zeytinyağlarının tadımı da yapıldı.

✔ Olev’de ilk yolculuk yüzde 15 indirimli

9+1 yolcu kapasiteli VIP araçlarla şehir içinde adresten adrese ulaşım sağlayan ilk yerli mobil uygulama olan Olev, kullanıma sunuldu. App Store ve Google Play’den indirilerek kullanılabilen uygulama ile yapılan ilk yolculuklarda yüzde 15 indirim uygulanıyor.

✔ Yeni yıla doğru yılbaşı sepetinden 11 seçenek

argos in Cappadocia’da yeni yıl partisi; Yılbaşı sofralarına Le Cordon Bleu dokunuşu; Delimonti’den 3 farklı hediye sepeti; d.ream Akademi eğitimlerinde yılbaşı konsepti; Hyatt Regency İstanbul Ataköy’de hem büyüklere hem de küçüklere yılbaşı yemeği kursu; Kanyon Alışveriş Merkezi’nde “Sihirli Kış”; Yılbaşı gecesini Richmond’ta geçirmek isteyenlere erken rezervasyon indirimi; St. Regis İstanbul’dan yılbaşı seçenekleri; Stosa’dan yeni yıla özel yüzde 35 indirimli mutfaklar; Zorlu Alışveriş Merkezi’nde “Yeni Yıl Köyü”; Zubizu, “Yılbaşı Alışveriş Günleri”.

Tüm yazılarını göster