İzmir Ticaret Odası seçimlerinde kıyasıya rekabet

Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com

İzmir Ticaret Odası seçimlerinde Sigortacılık Meslek Komitesi'nin seçimlerine sayılı günler kaldı. Ciddi bir yarış söz konusu. Geçtiğimiz gün '56 no'lu Mesleğim Sigorta Grubu'nun bilgilendirme toplantısına davetliydim. 500'e yakın acente temsilcileri salonu doldurmuş. Sigortacılığı meslek edinmiş kişilerin mesleklerine sahip çıktıklarını görmek beni mutlu etti. Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı'nı başarıyla sürdürmüş bugüne kadar. Sigortacılığa yakın ilgisi ise gerçekten önemli. Kendisiyle ayaküstü yaptığımız sohbet sırasında sigortacılık hakkındaki bilgisi beni oldukça etkiledi. Ekonomiye yön veren kişilerin ağzından duyduğum sigortacılık ile ilgili sözlere beni hep mutlu etmiştir..

Projeler etkileyici

Ekrem Demirtaş İzmir Ticaret Odası Başkanlığı'na tekrar seçildiğinde sigortacılığın gelişmesi için birçok projeyi '56 no'lu Mesleğim Sigorta Grubu' ile birlikte planlamış. Demirtaş öncelikle sigorta pastasını büyütmek için çeşitli projeler hazırlamış. Bunların başında sigortacılığın tanıtımı için kampanyalar var. Ve bu kampanyaların Ticaret Odası tarafından yapılmasının çok daha inandırıcı ve güven verici oluğunu düşünüyor. Bunun yanı sıra İzmir'de ticaret meslek liselerinde ve ortaöğretim kurumlarında il milli eğitim müdürlüğünün desteği ve uzmanlar aracılığı ile seminerler vermeyi düşünüyorlar. Sigorta acentelerine kalifiye eleman yetiştirmek için yoğun eğitim faaliyetlerinin yanı sıra buradan mezun olanlar için İnsan Kaynakları Havuzu projeleri de var. Bunlar düşünmek bile çok güzel. Daha birçok projeler var ve bunlar sigortacılık mesleğinin yüceltilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Ekrem Demirtaş'ın en önemli vaatleri arasında ise İzmir Ticaret Odası üyelerinin sigortacılık konusunda ihtiyaç duyulan bilgi için çeşitli departmanların oluşturulması da var. Bu arada İzmir'de sigortacılık yapan acentelerin ikinci bir sigorta şirketinin acenteliğini de alabilmeleri için çeşitli kolaylıkların sağlanacağı müjdesiydi.

Mesleği sigortacılık olanlar seçilmeli

Toplantı salonunda genel olarak ise seçimlerde Ekrem Demirtaş'ın karşısına çıkmaya hazırlanan Alaaddin Yüksel'in Sigortacılık Meslek Komitesi'nden seçime girmek istemesi konuşuldu. Alaaddin Bey'i ben de tanıma fırsatı bulamadım. Ama öğrendiğim kadarıyla herkesin saygı duyduğu değerli bir işadamı. Bundan kimsenin şüphesi yok. Alaaddin Yüksel oto plazası sahibi. Plazasında aynı zamanda sigorta acenteliği yapıyor. Ve bu sebeple İzmir Ticaret Odası seçimlerinde başkanlık yarışı için sigortacılık meslek komitesini seçmiş. Yeni yönetmelik ile sigortacılığı bu işi meslek olarak seçenlerin yapmasını teşvik eden hatta zorlayan maddeleri söz konusuyken mesleğinde öncelik olarak otomobilci olan bir kişinin ikinci işi olan sigortacılığı kullanarak bu seçimlere katılması bana da bir garip geldi. Sigorta acenteliği mesleğinin farklı bir kapı numarasında yapılmasını geretiren yeni yönetmelik temmuza kadar ertelenmişti. Alaaddin Yüksel'in hâlâ plazasında sigortacılık yaptığı söyleniyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denmez mi? Ben Alaaddin Bey'in yerinde olsam İzmir Ticaret Odası Başkanlığı'na aday olacaksam ve bu işi için sigortacılık meslek komutesini basamak olarak kullanacaksam öncelikle yasaların 6 ay sonra uygun gördüğü şartlarını şimdiden yerine getirir ve sigorta acenteliği ve otomobil işini ayırır sigorta acenteliği işinin başına geçer otururdum. Çünkü kendisi gerçekten saygın bir işadamı olduğu konusunda herkes hem fikir.

"Yönetmelik sulandırılmamalı"

Bu arada toplantıda bir konuşma yapan TÜSAF Başkanı Levent Ergun ise Alaaddin Bey'e saygı duyduğunu ama sigortacılık meslek komitesine seçilecek kişinin gerçekten sigorta acentesi olması gerektiği konusunda düşüncelerinden asla taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Ergun, gerçekten mesleklerinin yüceltilmesi ve saygın bir meslek haline gelmesi için yönetmeliğin sulandırılmamasını belirtti. Sonucu hep birlikte göreceğiz.

Tüm yazılarını göster