İstiklal'de bu kez sigortaclar yürüdü

Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com


 

Sigortacılık Haftası kapsamımda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Sektör içerisinde etkinlik takviminde bir is bölümü yapılmış. Etkinliklerin bence en önemlisi "sigorta haftası yürüyüşü" idi. Çünkü ilk kez yapılacaktı. Etkili bir tanıtım yöntemi olabilirdi, nedeni ise açık, sesini duyurmak isteyen İstiklal'de yürüyor bilindiği gibi. Sektör için bir ilk. Geçen haftaki yazımda bu yürüyüş ile ilgili beklentimi ve endişelerimi dile getirmiştim.

Hersey iyi güzeldi ama... Yürüyüşte gözlerim birilerini aradı. Çünkü bakıldığında bile eksiklik.
Kamu otoritesinden hiç olmazsa bir temsilci gönderilebilirdi.

Sigorta şirketlerinin yöneticilerinden kimse yoktu. (Sadece Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı

Burak Kapkin oradaydı) Sektörün sivil toplum kuruluşlarından kimse yoktu.

Bu sektörden ekmek yiyen paydaşlardan kimse yoktu.

Bu yürüyüşte haber değeri görmeyen ve ilan-sayfa pazarlayamayacakları için sektör basını yoktu. (Emre Yazman hariç) Ulusal basın zaten neden olsun ki. Sektör şirketlerine hizmet veren PR şirketleri bu iş için birşeyi yapayım demedi.

Özetle 100 bin kişiye is olanağı sağlayan sektör 200-300 kişiyi zor bir araya getirdi. Orada kim vardı? derseniz. Ekmeğine ve mesleğine sahip çıkan bir avuç acente ve eksper vardı. Gelmeyenler, "haberimiz yoktu, davet edilmedik" dediler. İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Yöneticilerini bu çabaları için kutlamak gerek. Eksper derneklerine ise katılımları nedeni teşekkür etmek lazım. Yürüyüşe gelince.... Çok güzeldi. İstiklal Allahtan çok kalabalıktı hem farkındalık yaratıldı, hem de arada kaynayıp kalabalık gözüktük.
 

Tüm yazılarını göster