Hilal göründü, Ramazan ayı başladı

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

✔ “Anadolu, dünyanın en büyük öğretisi”

Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan şef Ömür Akkor tarafından Komili’nin katkılarıyla hazırlanan “Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi” ve “Ramazan Lezzetleri” kitapları geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurarken, Anadolu’nun kadim yemek geleneğine de ışık tutuyor. 

✔ Ramazana özel iftar sofraları (2) 

Bugün on bir ayın sultanı Ramazan’ın ilk günü. Bu akşamdan itibaren ay boyunca farklı mekânlar, farklı iftar sofraları hazırlayacak; Ramazan’a özel mönüler sunacaklar. Orucunuzu açabileceğiniz o lezzet noktalarından bazıları Ramazan süresince bu köşede… 

✔ Serin serin komposto… 

Dünya’nın haftasonu eki Ekstra’da kompostoyu Dr. Yavuz Dizdar ve Faruk Şüyün’ün kaleminden okudunuz. Ya daha fazlası?! 

✔ Koroplast’la Refika’dan ramazan tarifleri 

Aralarında “ilham veren pideler”- den “pestilli kızarmış dondurma” ya çeşitli lezzetleri kapsayan 30 farklı tarif, ramazana özel 30 gün boyunca https://www.hayatikolaylastirir. com/ramazan-tarifleri bağlantısından takip edilebilecek. 

✔ Unilever’den “Güvenilir Eller” projesi 

Unilever Food Solutions, geçen yıl bağımsız bir araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği Türkiye Şef Araştırması’na katılan şefl erin yüzde 80’inin “Gıda Güvenliği” alanında eğitim almayı en önemli ihtiyacı olarak tanımlamasının ardından harekete geçti. 

✔ Türkiye Genç Aşçı Yarışması’nın kazananları belli oldu 

1977 yılından bu yana Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti. 

✔ Ehlikeyf’le “kısa kısa” lezzet molaları 

Muratbey, yeşil üretim ile çevre korunmasını hedefliyor, Baydöner’e Altın Marka Ödülü, SkyTeam 10 ülke mutfağını bir araya getirdi, Elite World Van Otel’e TripAdvisor tarafından Mükemmellik Ödülü, Pinkberry Türkiye’de 5 yaşında.

Tüm yazılarını göster