Hatay'lı nakliyeciler dertli (Devlet desteğinin devamını istiyorlar

Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN gungoruras@superonline.com

Hatay'lı nakliyeciler sorunlarını kağıda dökmüşler. Bir bilgi notu hazırlamışlar.
Bilgi notu o kadar bilinçli ve özet olarak hazırlanmış ki nakliyecilerin sorunları açıklıkla anlaşılabiliyor.

Hataylı nakliyeciler diyorlar ki Hatay ilinde uluslararası nakliye işinden ekmek yiyen 214 şirket var. Bunlar 7 bin yetki belgeli TIR ile yurtdışına mal taşıyor. Mal getiriyor. Bu sektörde doğrudan 9 bin kişi dolaylı olarak 4 bin kişi istihdam imkanına kavuşmuş durumda.

10 milyar doların üzerindeki dış ticaret hacmi bu taşımalarla gerçekleştiriliyor. Yılda 50 bin TIR mal taşıyor.

Suriye olaylarından en ciddi etkilenen illerin başında gelen Hatay ili, en fazla etkilenen sektör  nakliye sektörü oldu..

Suriye olaylarının başlaması ile birlikte gerek güvenlik problemleri nedeniyle gerekse 2012 Temmuz ayı sonunda Türk plakalı araçların hem Suriye'ye hem de Suriye üzerinden diğer Ortadoğu ülkelerine geçiş yasaklandığı için karayolu ile bu bölgeye ticaret durdu.

Önce Mersin daha sonra da İskenderun'dan Mısır ve Ürdün'e RO-RO seferleri başlatılarak Ortadoğu ülkeleri  ile ulaşım imkanı sağlanabildi. Devlet taşıma başına 1.000 dolar ödeme yaparak Suriye olaylarının sektör üzerindeki olumsuz etkisini gidermeye çalıştı.

Mısır'daki iç karışıklıklara ek olarak RO-RO şirketlerinden kaynaklanan nedenlerle seferlerde ciddi gecikmeler oldu. Karayolu ile 17- 18 gün olan sefer süreleri 50 güne kadar çıktı.

Bu nedenlerle nakliye şirketlerinin aylık ve de yıllık sefer sayılarını dolayısı ile toplam cirosu ciddi anlamda düştü.

Pek çok şirket daha önce hiç olmadığı kadar borçlarını ödeme problemleriyle karşı karşıya kaldı.

31.03.2013 tarihinde Devletin araç başına ödediği 1.000 dolar teşvik uygulaması sona erdi. Bunun sonucu RO-RO taşıma maliyetleri TIR başına 1.000 dolar arttı.

Nakliyecilerin talebi devlet desteğinin devam etmesi. Ro-Ro seferleri için araç başına ödenen 1.000 dolarlık teşvikin kesilmemesi.

Nakliyeciler, hem Avrupa'da hem de başta Çin olmak üzere pek çok ülkede bu ve benzeri teşvikler özellikle ihracat yapan veya ihracata destek olan firmalara sağlandığına işaret ediyorlar.

Tüm yazılarını göster