Bazı ad ve soyadlar vardır ya insanların kaderini belirler. Harun Hasyüncü’nün soyadı da resmen kaderi olmuş. Hasyüncü, Erciyes’in eteklerindeki taşları eriterek taşyünü üretiyor, üstelik soyadındaki gibi özel, has taşyünü üretiyor. Bu farklılık başkalarının da dikkatini çekmiş olacak ki geçen yıl Belçika’nın önemli bir firması “gelin ortak olalım” demiş. Kayserili firmalar öyle borçla çalışmayı, banka kredilerine sırtını vermeyi pek sevmez. Bu nedenle teklife sıcak bakılmaz ancak ayıp olmasın diye bir fiyat verilir. Belçikalı firma geleceğine güvendiği Kayserili firmanın teklifini gayet makul bulup hiç tereddütsüz hemen kabul etmiş ve ortaklık başlamış…
Çoğu insanın hiç bilmediği bir şey taşyünü. Taş, yün haline getiriliyor ve o kadar özel bir ürün oluyor ki birçok sektörde yalıtım malzemesi olarak kullanılıyor. İnşaat sektörü ağırlıklı kullanılan taşyününün o çok kadar çeşidi var ki en son mikronize taşyünü üretti firma. Araçların fren balatasında kullanılan bu ürünle dünyada sadece Danimarkalı bir firmanın üretimini gerçekleştirdiği pazara ortak olan firma ülkemizdeki ithalatında önünü kesmiş oldu.
Organik taşyünü üreten firma çevreci inşaat projelerinde de aranan firması olmuş. Organik taşyününü asıl tarım sektöründe kullanımına odaklandıklarını ifade eden Harun Hasyüncü, bu yöndeki çalışmalarının sonucunu da bu yıl alacaklarını aktarıyor.
Firma Rusya’daki üreticilerden feyz alıyor. Belçikalı ortağın yurtdışı pazar gücünü kullanıp çalışılmayan pazarlara yönelecek olan firmanın asıl hedefi ise kısa süre sonra yurt dışında üretime soyunmak. Belli bölgeler belirlenip araştırmalar yapılmaya da çoktan başlanmış.
Bu firma üstelik öyle çok eski geçmişi olan bir firma da değil, 2008 yılında bu yana üretim yapılıyor. Firmanın başındaki isim olan Harun Hasyüncü’de henüz 30’lu yaşlarda. Bu genç firma şu anki üretim kapasitesiyle sektörünün ilk iki oyuncusundan biri.
Sonuç itibariyle Hasyüncü çok güzel taşyüncü oldu. “Gelmez efendim yabancı yatırımcı, niye gelsin” diyenlerin aksine Belçikalı firma Kayserili firmaya “Sizinle büyümek istiyoruz” dedi. Bu örneğin hem Kayseri’de hem ülkemizde çoğalması ümidiyle.