Girişim sermayesi başarı örnekleri (4)

Hilmi DEVELİ EKONOMİDE SATIR ARASI hilmideveli@gmail.com



Anadolu Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Uçar, GSYO 'ların ekonomiye katkılarını ve yaptıkları işleri bakın nasıl anlatıyor...

Gelişme ve büyüme potansiyeli olan küçük ve orta ölçekli şirketlerin Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projelerine sermaye desteği ve piyasa danışmanlığı hizmeti sağlayarak halka arzlarını gerçekleştirmektir.

Önümüzdeki 10 yılda GSYO sektörü patlama yapacak finansal şirketler olacaklardır.

Anadolu Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. SPK'dan lisans almış dördüncü, gerçek kişi ortakların kurduğu girişim sermayesi yatırım ortaklığıdır.

Anadolu GSYO olarak farkımız; tüm şirketler İstanbul merkezli iken, Anadolu'nun kalbi Ankara'da olan tek şirket.

Sektör ve bölge ayrımı yapmadan sadece halka arz olmayı hedefleyen şirketleri seçip yatırım yapan şirketiz...

İstanbul finans aktörlerine uzak yaşayan Anadolu kaplanları bizim şirketimiz aracılığı ile çok ortaklı yapıya hazırlanacak, kurumsallaşacak, şeffaflaşacak, büyüyecek ve İMKB'de işlem görmeye başlayacaklardır.

Şirket ortakları uzun yıllardır finans piyasalarının da profesyonel olarak yatırımcı ve yöneticilerdir.
Finansal piyasalarda yoğun tecrübe ve finansal aktörler arasında güçlü networkleri mevcuttur. Şirketimizin en büyük gücü SPK'dan aldığı lisansıdır.

Yatırım yatığımız şirketlerin organizasyonsal olarak değişimi, çok ortaklı yapıya hazırlanması ve bu kültürün oluşturulması, SPK ve İMKB standartlarında organizasyonlarını yapılandırdıktan sonra halka arz ederek şirketlere kaynak sağlamak ve ölümsüzleştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlayan güçlü bir iş planımız var.

TOBB verilerine göre aile şirketlerinin ortalama ömrü 12 yıl, Bursa Sanayi Odası verilerine göre 3. kuşağa geçen şirketlerin oranı %16'dır, kurumsallaşamayan, halka açılamayan şirketlerin akıbeti maalesef bu yönde.

Şirketlerimiz İMKB'de açılan Gelişen İşletmeler Piyasası ve 2. Ulusal Pazar'da arz ile çok iyi kaynaklar elde etme imkânına kavuşup hem de milli servetlerimiz ve ekonomimizin motoru olan bu şirketler varlıklarını ve gelirlerini halkımızla paylaşılmış oluyor hem de büyüme fırsatları yakalıyorlar.
Şirketimiz iki firmaya yatırım yaparak ortak olmuş, bir yıl içinde 2 şirketin birini halka arz etmek diğerini de halka açılamaya hazır hale getirerek büyük başarı yakalamıştır.

Oylum Sınai AŞ Kayseri'de yerleşik 43 yıllık bir aile şirketi.

SPK ve İMKB süreçlerini tamamladık, 26 Nisan 2012'de halka arzını yaptık, yaklaşık 1480 kişi 63 kuruma dağılarak tabana yayılan, 110 yeni yatırımcıyı sermaye piyasalarına kazandıran çok başarılı bir halka arz gerçekleşti ve 4 Mayıs 2012'de İMKB de işlem görmeye başladı.
Halka arz ile birlikte şirket kasasına 4 milyon 600 bin TL girecek bu kaynakla %40 olan mevcut ihracat %60 seviyesine çıkacak.
Mevcutta bisküvi ve gofret üretilirken yüksek kâr marjlı çikolata, reçel üretimi devreye girecek ve şirket %300 ciro artışı ve kârlılığa ulaşacak.

İSO Başkanı Tanıl Küçük bu konuda bakın neler söylüyor,
''Şimdi sevindirici bir gelişme olarak bu işbirliğimizin meyvelerini almaya başladığımızı görüyoruz. Kayseri'den Oylum Sınai Yatırımlar AŞ'de çağrımıza kulak vererek halka arz seferberliğine katılmış bulunuyor. 16 yıl sonra Kayseri'den halka açılan ilk firma olan Oylum Sınai Yatırımlar AŞ'nin hem Kayseri'ye hem de bütün Anadolu'ya örnek olacağına inanıyoruz. Halka açılmanın getirdiği itibar ve kazancı gördükçe daha pek çok Kayserili firmayı burada göreceğimizi ümit ediyoruz."
Ulaşlar Turizm Yatırımları AŞ, 1985 yılında Ulaşlar Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret ve Pazarlama AŞ kuruldu.

1997 yılında iştiraki olan Club Otel Ulaşlar hizmete açıldı.
Ulaşlar Turizm Yatırımları AŞ'de yaklaşık 1 yıldır sıkı bir çalışma ile şirket çok ortaklı yapıya, hazırlandı, bağımsız denetimi bitirdik.

SPK'dan ana sözleşme ve KSS izinleri çıktı, 3 ay içinde İMKB'de işlem görmesini planlamaktayız.
Şirket arzdan gelen kaynakla mevcut otelini yenileyecek,yeni yatırımlar ile ülke ekonomisine katkıya güçlenerek devam edecektir..

Aynı hedefe baktığımız şirketlerin müracaatlarını bekliyoruz.

Anadolu Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı
Özdemir Uçar'ın değerlendirmesi ve yaptıkları işler özetle bunlar.
Sayın Tanıl Küçük'ün de dile getirdiği gibi Anadolu Kaplanlarının bu girişimlerini desteklemek, İMKB de işlem görecek Kaplanların sayısını arttırmak gerekiyor.
 

Tüm yazılarını göster