Gaziantep’te 3 günlük bir cevelan!

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Gastronominin başkenti, kitap için de aday!

Gurme kent Gaziantepliler, ilk kez düzenlenen kitap fuarına 7’den 77’ye yoğun ilgi gösterdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu sene 50 yayınevinin katıldığı etkinliği önümüzdeki yıllarda yeni yapılacak daha büyük mekânlara taşıma sözü verdi.

Lezzetleri bu kez aile mutfağında tattık

Dünya mutfaklarıyla yarışabilecek nitelikte bir hazineye sahip olan Gaziantep’te konuk olduğumuz Kaya ailesinin yemek masası, kendi tarlalarından doğal ürünlerle pişirdikleri şehrin yerel tatlarından örneklerle doluydu.

Her derde deva paça

Yeni haftasonu ekimiz Extra’da değindiğimiz muhteşem lezzet paçaya dair pek çok ilginç bilgi ve dahası…

Gaziantep’ten 350 özgün tarif bir arada

Kaybolma riski altındaki yerel tatları dünya mutfak kültürü envanterine dahil eden, asıllarını koruyan bir belge niteliğe de taşıyan Tahir Tekin Öztan’ın derlediği “Bir Lezzet Cenneti Gurme Kent Gaziantep Mutfağı” yeni baskısıyla kitap fuarındaydı.

İlk "Slow Food Köyü" adayımız Çeşme’den

Çeşme’nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini geçmişten günümüze taşıyan Germiyan Mahallesi’nin “Slow Food” adaylığı kabul edildi. İmza töreni 15 Mayıs’ta.

Bocuse d'Or yarışmasına Türkiye katılabilecek mi?

10-11 Mayıs 2016 tarihlerinde Budapeşte’deki Sirha Fuarı’nda alanında dünyanın en önemli etkinliği olan Bocuse d’Or için yapılacak elemelerde ülkemizi Mutlu Şevket Yılmaz temsil edecek.

Tüm yazılarını göster