Gaziantep her anlamda hızla büyüyor ve daha da büyümek istiyor. Bu büyümeyi destekleyecek unsurların başında da kuşkusuz sorunsuz ulaşım imanları yer alıyor. Ancak Gaziantep’in en büyük sıkıntılarının başında ulaşım sorunu var. Şimdilerde il yöneticileri enerjilerinin önemli bölümünü kentin ulaşım sorununu çözmeye ayırmış durumda. Bu çok yerinde bir yönelim çünkü gerçekten Gaziantep halkı bu konuda epeyce mağdur. Kent içi trafikte yaşanan sıkıntılardan ziyade ben bugünkü yazımda hava ulaşımına değineceğim.
Gaziantep Havaalanı kent merkezine 20 km uzaklıkta. Her gün 50 uçağın iniş kalkış yaptığı yoğun bir havaalanı. Son yapılan çalışmalarla Gaziantep’in 5-10 senelik ihtiyacını karşılamaya yönelik hareket edilmiş. Ancak Gaziantep’in artan nüfus hızı, gelişen sanayi ve ticareti faaliyetleri karşısında yapılan tüm çalışmalar yetersiz kalmış. Özellikle Gaziantepliler bu kış hava ulaşımından çok çekti ve çekmeye devam ediyor. Uçaklar kalkış yapamadı, yapan iniş yapamadı. Gaziantep’in Havaalanı'nın bulunduğu bölge sis yoğunluğunun epeyce fazla olduğu yer. Böyle olunca teknik cihazlarında buna göre hazır olması gerekiyor. Kimilerine göre Gaziantep’te sisli havalarda iniş için gerekli olan ILS cihazları yetersiz bu nedenle iniş gerçekleştirilemiyor. Kimilerine göre pistin zemin dolgusunda yanlış ve eksik malzeme kullandığından sıkıntı yaşanıyor. Sonuç itibariyle Gaziantep’te sağlıklı hava ulaşımı yapılamıyor ve başta iş dünyası olmak üzere kent halkı ciddi mağduriyet yaşıyor. Haftalarca uçakların kalkmadığı, inemediği zamanlar yaşıyoruz.
Bu sıkıntıyı yaşayanların arasında DÜNYA Gazetesi olarak bizler de varız. Gazetemiz günlük ve abonelik sistemiyle işleyen bir yapıda olduğu için sabah erkenden gazetemizi okuyucularımıza ulaştırmamız gerekiyor. Ama yaşanan bu olumsuzluktan bizde nasibimizi alıyoruz.
Okuyucularımızın çoğunun iş dünyasının temsilcileri olması nedeniyle “Niye gazetemiz gelmedi” denildiğinde gerekli açıklamayı yaptığımızda aynı sorunu kendileri de yaşadığından anlayışla karşılıyorlar. Bizler bu sorunun yakın zamanda çözüme kavuşamayacağı gerçeği karşısında gazetelerimizin gelişini karayolu ulaşımı ile çözüp biraz geçte olsa gazetemizi okuyucularımıza ulaştırıyoruz.
Gerekli teknik cihazların getirilmesi, yolcu kapasitesinin artırılması, otopark kapasitesinin artırılması, yeni pist alanların yapılması hatta yeni havaalanı yapılabilir mi konularına ciddi kafa yorulduğunu biliyoruz. Ama biran önce sorunun çözüme kavuşması gerekiyor.
Son söz, Gaziantep’e yakışır bir havaalanına en kısa sürede kavuşmak dileğiyle.