Ehlikeyfin keyfini tazeler: Okkalı bir kahve

Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… Ayrıntılar mı? İnternette www.dunya.com adresinde “anasayfa”daki “ehlikeyf” sekmesinde.

Bir acı kahve içimi süresince…

Dünya Gazetesi’nin hafta sonu eki Ekstra’da anlatmaya başladığımız beş asırlık lezzet hakkında konuşacak o kadar çok şey var ki... Şimdi kahvenizden şöyle kocaman bir yudum höpürdetin lütfen; kahve tadımından kahveyle eşleşen lezzetlere, kahveli rüyalardan kahve lügatine her yönüyle bu lezzeti bir acı kahve içimi süresince mırıldanmaya devam edelim.

Damak tadımıza benziyor: Kuzey Hindistan mutfağı

Biz bol salçalı, domatesli, onlar bol baharatlı yemekler pişiriyorlar. Bizim gibi orada da yemeklerde bölgesel farklılıklar söz konusu. Kuzey Hindistan mutfağı damak tadımıza daha uygun. Acısı daha az, baharat oranları daha yakın. Lezzetler ise birbirine benziyor. Ülke öyle büyük, yemek çeşitleri o kadar çok ki “Baharat kullanmayı bir sanat haline getiren Hindistan’ın bütün yemeklerini tatmak için bir ömür yetmez” denilse yeridir.

Türkiye’nin lezzetleri de EXPO 2016’da

57 ülkenin katılımıyla gerçekleşen EXPO 2016 Antalya, dünyanın dört bir yanından farklı kültürleri bir araya getirirken, Türkiye’nin 7 bölgesine ait lezzetleri ise Restoranlar Sokağı’nda buluşturuyor. Restoranlar Sokağı, EXPO’nun açık olduğu 11:00-02:00 saatleri arasında hizmet veriyor. 

Grundig de destekliyor: 1,3 milyar ton gıda çöpe gitmesin!

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Massimo Bottura'nın kâr amacı gütmeyen organizasyonu “Food for Soul” ile Grundig’i bir araya getiren proje, global gıda israfına yönelik farkındalık yaratmayı ve mutfakta israfın nasıl önleneceği konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor. 

Ehlikeyf ve yeni saat modelleri

DKNY kadını stilinden ilham alan saat modelleri; Eterna’dan sofistike ve modern içerikli vintage tarzı beğenenler için Eternity; Gc’nin erkek ve kadın güz koleksiyonu; Guess saatlerinde sonbahar 2016; LoveWatch, klasik ve spor saati aynı bünyede topluyor; Seiko Presage: Japonya’dan yüksek mekanik saat yapımcılığı.

Ehlikeyf’in teknoloji dosyası… 

Yoga Ailesinin En Yeni Üyesi Lenovo Yoga 510; LG V20, dünyada Android 7.0 Nougat’a sahip ilk telefon olacak; Sennheiser PXC 550, seyahat ederken müzikten vazgeçemeyenlere hitap ediyor.

Ehlikeyf’in lezzetli hayat notları…

Armada gezi teknesi ile ay ışığında İstanbul; Bijou’dan Valencia usulü deniz ürünlü paella; BTA’dan yepyeni bir konsept: Flavour Market; Kaş’taki Gelos, Akdeniz ruhunu yansıtmayı hedefliyor; Jumbo Wave kahvaltı takımı; Özsüt lezzetleri bir kez daha Bakü’de; Paşabahçe, Çin’de züccaciye sektörüyle buluştu; Anadolu tatlıları Seraf’ta; Shangri-La Bosphorus’ta Gaziantep mutfağı; Wish More Hotel İstanbul açıldı.

Tüm yazılarını göster