Demiryollarının özele açılması önemli bir karardır

Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN gungoruras@superonline.com
TCDD modernizasyon ve genişleme programı çerçevesinde  geçen yıl 4.1 milyar TL. yatırım yaptı.
 
Hükümetin açıkladığı rakamlara göre 2011-2023 yılları
arasında TCDD'nin yaklaşık üçte ikisi yüksek hızlı hatlar için toplam 47.5 milyar dolarlık yatırım yapması  planlanıyor.
 
Hükümet demiryollarına önem veriyor. Bugünkü hali  ile TCDD'nin yıllık görev zararı 350 milyon TL. dolayında.  Hedef değişik düzenlemelerle  bu zararı yok etmek.
 
Hükümet'in bu  yolda aldığı en önemli karar "Demiryollarının özele açılması".  Özelleştirme değil de "özele açma" kararı çok önemli bir  karar.
 
Yetkililerin açıklamalarına göre, "Serbestleşme Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle özel sektör, demiryollarında yük ve yolcu taşıma hizmetleri ile demiryolu altyapısı yapma ve işletme imkanlarına sahip olacak.
 
Demiryollarında yük ve yolcu taşıma hizmetleriyle demiryolu altyapısı yapma ve işletme imkanlarına kavuşacak.
Demiryolu altyapısını kullanarak hizmet vermek isteyenlerin hangi şartlarda hizmet vereceği, çalışanlarının eğitim ve sertifikasyonu, kullanacağı araçların hizmete alınması gibi konular mevzuatla belirlenecek. 
Demiryollarının özele açılması kime ne imkan sağlar?
-Sanayiin büyük kentlerden uzaklaşmasını, Anadolu'ya yayılmasını istiyoruz. Sanayide ürün maliyetinde ulaştırmanın yükü ağır. Demiryolu, tüketim ve ihracat noktalarına uzak birimlerde üretim yapanların  nakliye sorunlarına çözüm getirecek.
- Organize sanayi bölgelerimizin çoğu bir demiryolu ağına bağlanmak arayışında. Özele açılma ile kısa-uzun özel hat bağlantılarıyla  ulaşım sorunu çözülebilecek.
-  TCDD Büyük hat yatırımları yapıyor. Bu yatırımların geri dönüşü için hatların mümkün olduğu kadar çok kullanımı gerekiyor. Özele açılma ile, özel sermaye gruplarının satın alacakları veya kiralayacakları lokomotif ve vagonlarla yük ve yolcu taşımaları hatların kullanımını artıracak.
-İç turizm giderek gelişiyor. Batılı ülkelerde turizm amacıyla kullanılan özel yapım vagonlarla yerli ve yabancı turistler demiryolu üzerinden seyahat ettiriliyor. Yıllar önce Beymen bu tür turistik vagonlarla turistik programlar uygulama denemesi yapmış ve bu deneme büyük ilgi görmüştü.
Hükümetin bu kararı hem TCDD'nin zarar etmesini önleyecek hem de  kamu kaynaklarından önemli harcamalarla yenilenen ve geliştirilen demiryolu hatlarının ekonomiye kazandırılmasının önünü açacaktır.
 
Tüm yazılarını göster