ÇKA'nın Mali Destek Programı

Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

ÇKA, İLGİLİ TÜM KESİMLERİ NİTELİKLİ PROJELER İLE BÖLGEMİZİN VE İNSANIMIZIN GELİŞMESİNE KATKI KOYMAYA ÇAĞIRIYOR.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) geçtiğimiz günlerde 2012 Mali Destek Çağrı programını çağrısı ile hangi alanlarda ne tür projelere mali destek sağlayacağını açıkladı.

ÇKA, bu yıl mali destek programlarını üç ana başlık altında 40 milyon lira olarak planlamış. Ajans, Rekabetçilik ve Yenlik Mali Destek Programı'nın bütçesini 20 milyon TL, İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nın bütçesini 15 milyon TL ve  Kadın İstihdamının Artırılması ve Mesleki Eğitimi Mali Destek Programı'nın bütçesini ise 5 milyon TL olarak belirledi.
Rekabetçilik ve Yenilik Mali Destek Programı ile desteklenecek sektör ve öncelik alanları şu şekilde belirlenmiş; Ar-Ge tasarım ve yenilik kapasitesinin geliştirilmesi, üretimde ve hizmetlerde kalite ve katma değerin arttırılması, markalaşma ve pazar payını arttırmaya yada yeni pazarlara ulaşmaya yönelik ürün çeşitlendirmesi olarak açıklanmış olup her sektör için bu alanlarda öncelik farklı farklı alanlar olarak belirlenmiş bulunmakta.

İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik bir program. Ücretli çalışan kesimin ağırlıklı olarak özel sektörde olduğu düşünüldüğünde iş koşulları ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi mali destek programında bir şekilde özel sektörün de işin içine dahil edilmesinin daha sağlıklı sonuçlar doğuracağı değerlendirilmeli.
Kadın İstihdamının Arttırılması ve Mesleki Eğitimi Mali Destek Programı ile kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılarak sosyal statülerinin iyileştirilmesine yönelik iş gücüne katılımını teşvik etmek ve meslek eğitimlerinin yaygınlaştırılması amaçlanmakta. ÇKA, bu program ile kadın istihdamını arttırabilmek için kadınlara yönelik pozitif bir ayrımcılık uygulayacağını deklare ediyor.

Yapılan çağrı programları ile ilgili olarak sosyal programların yanında bölgemizde daha fazla firma kurulmasına ve firmalarımızın rekabetçi bir yapıya kavuşmalarına daha fazla destek olmak hedeflenmeli. Gelen başvurularda da ithalatın önüne geçecek, haksız rekabete yol açmayacak, yenilik odaklı ve özel sektörün beklenti ve ihtiyaçlarını ön plana alan projelere öncelik verilmeli.
Çukurova Kalkınma Ajansı 2012 yıl Mali Destek Programları ile bölgemizde 100 milyon liralık bir kaynağı harekete geçirmeyi planlamakta. ÇKA, ilgili tüm kesimleri nitelikli projeler ile hem bölgemizin ve insanımızın gelişmesine katkı koymaya hem de insanımız için daha fazla iş ve aş imkanı yaratmak için bu mali destek programlarından faydalanmaya çağırıyor...

Tüm yazılarını göster