Bravo Tokatspor'a

Cem TOP SPOR ANALİZ cem.top@dunya.com

A grubundaki hakimiyetini iki maçta 6 puan toplayarak kabul ettiren Fenerbahçe için Olimpiyat Stadında Tokatspor gibi düşük profilli bir ekiple karşılaşmak, "motivasyon sıkıntısı çekmek" ile aynı anlama geliyordu. Neyse ki, Tokatspor'un ısıran futbolu ve golü sarı-lacivertlilerin biraz silkinmesine yol açtı da esnemekten yorulan ağzımızı kapatıp ilerleyen dakikalarda maçın içine girebildik. Santra ile birlikte mücadeleye başlayan takımlara baktığımızda gerek sarı-lacivertlilerin gerekse de bordo-beyazlıların aynı formasyon ile sahaya yayıldıkları hemen gözümüze çarptı. Tokatspor teknik direktörü Namık Altunsoy Türk futbolunun devi Fenerbahçe'ye kafa tutmakta kullanacağı on birini Kerem, Şahin, Fatih ve Gökalp'ten oluşan defans bloğunun önünde Şamil - Ogün ikilisine görev verip, orta alanın solunda Abdullah, sağında Taner, forvet arkası Arif ve tek santrfor Yaşar ile şekillendirmişti. Bireysel kalite eksiklerini hırslı futbolları ve mücadeleleriyle kapatan oyuncuları da ilk 45 dakikada onun yüzünü kara çıkarmadılar. Her iki devrede Tokatspor'un Fenerbahçe'yi zorlamasında ileri uçtaki Yaşar'ın büyük katkısı oldu. Pivot santrfor özellikleriyle Bilica - Lugano ikilisi arasına girdiği her pozisyonda alan boşaltan Yaşar; Arif, Abdullah ve Taner'in gol bölgelerine sızmasında epey etkili oldu. Cristian'a partner olarak Özer'i seçen Christoph Daum'un da pres karşısındaki yetersizliğin sorumlularından biri olduğunu kabul etmek lazım. 62 dakika Emre Belözoğlu'nun görevine soyunan Özer'den maalesef Emre'deki dinamizmin yarısı bile göremedik.

İlk yarıyı genelde oyunu kendi yarı sahasında kabullenerek oynayan Tokatspor, ikinci yarıyla birlikte daha cesur oynamaya ve defans hattını ceza sahası ön çizgisinden uzaklaştırmaya başladı. Her ne kadar son vuruşlarda saç baş yoldursa da Güiza gibi boş koşuları çok iyi yapan bir forvete, Alex gibi bir maestroya ve Mehmet Topuz ile Uğur gibi süratli kanatlara sahip Fenerbahçe karşısında ciddi risk almak demekti bu. Nitekim Mehmet Topuz kendi sürüklediği bir atakla takımını öne geçirdi ama Tokatspor'un Fenerbahçe defansını gafil avlayarak eşitliği sağlaması uzun sürmedi. 57'de Güiza ile skor 3-2 olunca Daum bu düellonun devam etmemesi gerektiğine karar verdi ve Alex'i dışarı alıp bölgesine Özer'i, Cristian'ın yanına ise Selçuk'u sürerek orta alan direncini arttırmaya çalıştı. Kaybedecek bir şeyi olmayan Tokatspor, kalan dakikaları da cesurca gol arayarak zaman zaman da kalesinde tehlikeler yaşayarak geçirdi. Maçın bitiş düdüğü Tokatspor hanesine belki puan olarak bir şey yazdırmadı ama bu mütevazı ekip oynadığı futbolla futbolseverlerin gönlünde çoktan bir üst klasmana çıkmıştı. Süper Lig'in ilk yarısında Fenerbahçe'ye karşı böyle güçlü direniş gösteren çok az takım izlediğimizi belirtirsek, sanıyorum Namık Altunsoy ve talebelerinin hakkını vermiş oluruz. Fenerbahçe bu galibiyetle zaten bir anlamda kesinleşmiş olan gruptan çıkışını iyice perçinlemiş oldu. Yalnız sarı-lacivertli takımda dikkat çeken husus, teknik direktör Christoph Daum'un halen Özer Hurmacı'ya takım içinde yer arıyor oluşu. Şimdiye kadar defansın önünde, sol kanatta, sol içte ve forvet arkasında görev verdiği bu futbolcunun Alex De Souza ile birlikte aynı takım içinde yer almasının takım savunmasına menfi etki yapabileceği endişesi taşıyan Daum, hangi çözümde karar kılacak hep birlikte göreceğiz.

Tatsız tuzsuz maç

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nda 3. hafta maçında Manisaspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 berabere sona erdi. İki takımın da gol fırsatlarını değerlendiremediği müsabaka izleyenlere seyir zevki vermekten uzaktı. Bu sonucun ardından Manisaspor üçüncü maçında 5 puana ulaşırken; İBB ise 2. maçında puanını 4'e yükseltti. D Grubu'nda 4. hafta maçında Manisaspor deplasmanda Konya Şekerspor'u, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak.

Beşiktaş şokta

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 3. hafta maçında Beşiktaş evinde, Kasımpaşa'yı konuk etti. İnönü Stadı'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip 3-1 kazanmayı başardı. Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren goller 7. dakikada Merthan, 21. dakikada Cenk ve 26. dakikada penaltıdan Moritz'den geldi. Beşiktaş'ın tek golünü ise 43. dakikada Yusuf kaydetti.

İkinci maçından da puan çıkartamayan siyah-beyazlılar, gruptan çıkma şansını oldukça zor duruma sokarken; Kasımpaşa 3. maçında ilk galibiyetini aldı ve puanını 4'e yükseltti. D Grubu'nun 4. haftasını Kasımpaşa maç yapmadan geçirecek. Beşiktaş ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak.

Eskişehirspor gol oldu yağdı

C Grubu'nda Bank Asya 1. Lig'in iddialı ekiplerinden Altay'a konuk olan Eskişehirspor, gruptaki ilk galibiyetini 5-0'lık skorla aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında üstün olan taraf kırmızı-siyahlılar oldu. Volkan Yaman'ın 32. dakikadaki golü perdeyi açtı ve konuk ekip öne geçti. 41'de Bülent'ın attığı gol farkı ikiye çıkardı.

44. dakikada Koray'ın attığı gol, ilk 45 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu: 0-3. Eskişehirspor, ikinci yarıda da baskısını sürdürdü. 55'te sahneye çıkan Ümit Karan'ın golüyle fark dörde çıktı. 63. dakikada Koray, kendisinin ikinci, takımının beşinci golünü kaydederek maçın skorunu belirledi. Eskişehirspor, aldığı galibiyetle ilk 3 puanını alırken, grup üçüncülüğüne yerleşti. Altay ise oynadığı ikinci karşılaşmadan da puan çıkaramadı.

Orduspor umutlu

Ziraat Türkiye Kupası 3. hafta maçında B Grubu'nda Denizli Belediyespor evinde Orduspor'a 2-1 yenildi. Maçın gollerini Orduspor'dan 42. dakikada Rıza ve 68. dakikada Günay atarken, Denizli Belediyespor'un tek golü 90. dakikada Salih'ten geldi. Bu sonuçla Denizli Belediyespor 3 maç sonunda puan almayı başaramadı. Orduspor ise grupta oynadığı 2. Maçında 3 puanla tanışmış oldu. Karadeniz temsilcisi gruptaki ilk maçında Galatasaray'a yenilmişti.

Denizlispor moral buldu

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ikinci maçında Süper Lig ekiplerinden Denizlispor, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'a konuk oldu. İlk maçında Sivasspor ile 0-0 berabere kalan yeşil-siyahlı takım, Giresunspor karşısında 55. dakikada Angelov'un penaltı golü ile sahadan 3 puan ile ayrılmasını bildi. Öte yandan Giresunspor kalecisi Ramazan maçın son saniyelerinde kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda 4 puana ulaşan Denizlispor gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde etti. Giresunspor ise üçüncü maçından puansız döndü. Karadeniz ekibi ilk maçında Bursaspor'a 2-1 mağlup olmuş, ikinci maçında da Tarsus İdmanyurdu'nu 2-1 mağlup etmişti.

Bursaspor zorlandı

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Tarsus İdman Yurdu'nu ağırlayan Bursaspor, 2-1'lik galibiyetle gruptaki puanını altıya çıkardı. Oyuna iyi başlayan taraf Bursaspor oldu. Yeşil beyazlılar Iglesias, Turgay ve Sercan'la etkili olsalar da, skoru değiştirecek gol bir türlü gelmedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

İkinci yarı ise golle başladı. 53. dakikada Tarsus filelerini havalandıran Turgay Bahadır, Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra farkın açılacağı tahmin edilirken, 2. Lig B Kategorisi ekibi Tarsus İdman Yurdu, 62'de Özgür Çetiner'in golüyle skora 1-1'lik eşitliği getirdi. Beraberliğin ardından üç puan için oyunu rakip kaleye yıkan Bursaspor, aradığı golü 74. dakikada Iglesias'ın ayağından bulup 2-1 öne geçti ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

A Grubu

 TAKIMLAR  O G B M A Y P

1.Fenerbahçe   3 3 0 0 7 2 9

2.Antalyaspor  2 1 1 0 2 1 4

3.Eskişehirspor  3 1 0 2 5 2 3

4.Tokatspor   2 0 1 1 3 4 1

5.Altay   2 0 0 2 0 8 0

B Grubu

  TAKIMLAR  O G B M A Y P

1.Galatasaray  2 2 0 0 5 1 6

2.Trabzonspor  2 1 0 1 7 2 3

3.Ankaragücü  1 1 0 0 2 0 3

4.Orduspor   2 1 0 1 2 4 3

5.Denizli Bld. Spor  3 0 0 3 1 10 0

. Ankaragücü - Trabzonspor karşılaşması değerlendirmeye alınmamıştır.

C Grubu

  TAKIMLAR  O G B M A Y P

1.Bursaspor   2 2 0 0 4 2 6

2.Denizlispor  2 1 1 0 1 0 4

3.Sivasspor   2 1 1 0 1 0 4

4.Giresunspor  3 1 0 2 3 4 3

5.Tarsus İdmanyurdu 3 0 0 3 2 5 0

D Grubu

  TAKIMLAR  O G B M A Y P

1.Manisaspor  3 1 2 0 3 2 5

2.Kasımpaşa   3 1 1 1 5 4 4

3.İ. B. Belediyespor  2 1  1 0 1 0 4

4.Konya Şekerspor  2 1 0 1 2 2 3

5.Beşiktaş   2 0 0 2 2 5 0

Tüm yazılarını göster