Bizi Avrupa Birliğine neden almıyorlar?

Dr. Uğur TANDOĞAN NOT DEFTERİ tandogan2007@gmail.com

Bazı alıntılar

" 27 Mart 2008-Avrupa Birliği'ne uyum çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de sürdürülüyor. İstanbul'un öncelikli konularının başında ise trafik sorunu geliyor. Trafikte AB kriterlerinin ilki otobüsler... Uyum kriterlerine göre otobüste ayakta yolcu taşımaya sınırlama getirilmesi gerekiyor.

- Minibüs, dolmuş ve otobüslere ayakta yolcu almaya sınırlama getirilecek.

- Yolculuk süresi ve koltuk sayısına göre 3, 5 ya da 7 kişi ayakta yolculuk yapabilecek.

- Süresi 15 dakikayı aşan hatlarda çalışan otobüslere ise ayakta yolcu alınamayacak.

" 22.07.2010-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, minibüs ve dolmuşlarda fazla yolcu taşıma cezasının 50 TL olmasını öngören kanun teklifini kabul etti. AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın başkanlığında toplanan komisyonda, AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca'nın, Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü. Teklif üzerine söz alan AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, teklifle, fazla yolcu taşıyan dolmuş ve minibüslere, yolcu başına kesilen 60 TL cezanın 15 TL'ye indirildiğini söyledi. Dolmuş esnafının mağdur olmaması için önerge vereceklerini belirten Kinay, "Önergeyle, yolcu başına 60 TL ceza kesilmesi yerine, arabaya sadece 50 TL ceza kesilmesini isteyeceğiz" dedi.

" 13 Eylül 2010-TEM İkitelli'de Fuat Barın'ın kullandığı yolcu minibüsü ile Adem Gildan idaresindeki su tankeri çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti. Emniyet'in hazırladığı raporda, MOBESE kameralarının saniye saniye kaydettiği kazada minibüs ve tanker şoförünün kusurlu olduğu belirtildi. Minibüs sürücüsünün hataları, 'kırmızı ışıkta geçmek, fazla yolcu bulundurmak, yağmurlu havada aşırı hız yapmak' şeklinde sıralandı.En fazla 12 yolcunun bulunması gereken minibüste 18 yolcunun olduğu belirlendi. Fazla yolcu bulundurma kazada ölü sayısını da artırdı.

" 05 Ekim 2010 -Kırmızı ışık ihlali yapan CHP Milletvekili Kemal Anadol'a kesilen ceza, mahkemece 'dokunulmazlık' gerekçesiyle iptal edilince vekiller için yeni düzenleme yapıldı. Hata yapan vekillere artık ceza kesilmeyecek, 'suç tutanağı' hazırlanacak.CHP milletvekili Kemal Anadol kırmızı ışık ihlali yaptığı için aldığı 128 TL'lik trafik cezasını ödemeyince konu mahkemeye taşınmış Ankara 8. Sulh Ceza Mahkemesi de 'dokunulmazlık' gerekçesiyle cezayı iptal etmişti. Emniyet, kesilen trafik cezalarının iptalini önlemek için yeni yöntem buldu.Trafik ekiplerini 13 maddelik genelgeyle uyaran Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, "Milletvekili ve yargı mensuplarına ceza kesmeyin" talimatı verdi.

" 29 Mayıs. 2010-TTK'ya ait Karadon Maden Ocağı'nda 17 Mayıs'ta meydana gelen grizu faciasında 30 işçi yaşamını yitirmişti.Ölen işçilerden 28'inin cesedine patlamadan 4 gün sonra ulaşılırken, 2 madenci için çalışmalar halen sürüyor. (Hala çıkarılmadı)Zonguldak'ta yerel yayın yapan bir televizyon kanalına konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, şunları söyledi: İlk 19-20 cesedimizde bahsettiğiniz türden herhangi bir şey yoktu. Güzel öldüler. O konuda ben acı çekmediklerini ve fizik olarak da güzel öldüklerini buradan rahatlıkla söyleyebilirim."

" 13 Ekim 2010-Şili'deki maden kazasında mahsur kalan 33 işçinin 69 gün sonra yeryüzüne çıkarılmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer yorumladı. Dinçer, "Böyle bir kaza bizde olsaydı, madencilerimizi üç günde çıkarırdık" dedi.

" 12 Şubat  2009-Almanya'da, aşırı hız nedeniyle trafik cezası yiyen Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke, görevinden istifa etti.Oliver Wittke, yaptığı yazılı açıklamada, ceza nedeniyle ulaştırma bakanı olarak gerekli olan örnek kişi rolüne sadık kalamayacağını belirterek, eyalet başbakanı Jürgen Rüttgers'e istifasını sunduğunu ve istifasının kabul edildiğini bildirdi.

Bir Yorum

Kuzguncuk Parkı. Türk milli takımının Almanya milli takımına 3-0 yenildiği akşamın sabahı.  Parkta iki kişi hararetli hararetli tartışıyor. "Almanlara  kötü yenildik. Acaba neden böyle oluyor? Siyasilerimiz gürlüyor: "Bizi Avrupa Birliğine almayacaksanız  oyalamayın." 

Yukarıda, basından bazı alıntılar yaptım. Şimdi iki soru soracağım: Seçilmişleri bu zihniyetteki bir ülkeyi sizce Avrupa Birliğine alırlar mı? Almanlar sadece futbolda mı bizden üstünler?

Tüm yazılarını göster