Geçtiğimiz hafta içerisinde aylardır üzerinde çalışılan "Sigorta Acenteleri 2023 Vizyonu Belirleme Raporu" bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılmasıyla acenteler için büyük moral oldu. Kendilerine sahip çıkıldığını görmek acenteleri mutlu etti. Bu rapor ayrıca acentelerin dünyadaki konumlarını ülkemizdekilerle kıyaslama olanağı da sundu. Türkiye sigorta pazarının yüzde 80'i yabancıların kontrolündeyken bunların şirket yöneticileri tarafından bilinmediğini düşünmek sanırım biraz saflık olur. Ama raporun tüm sigorta endüstrisine bir başucu kitabı olduğu da gerçek.
Benim bu konudaki görüşüm, her iki tarafın aslında çok iyi bildiği doğruları farklı koşulların oluşması ve geçmişten günümüze gelen alışkanlıkların kolay kolay değiştirilememesi nedeniyle yanlış yaptığı şeklinde. Sektör içerisinde tarafların birbirlerine olan güven probleminin gerçek sorun olduğu inancındayım. Bir de Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun dediği gibi 'tarafların birinin mutsuz olduğu ortamda diğer tarafın mutlu olması mümkün değil'. Bu sözün gerçekten çok anlamlı ve iki tarafa da mesaj verdiğini düşünüyorum. Bu konu ile ilgili daha çok yazmam mümkün. Fakat Dünya Gazetesi yönetimi sigorta sayfasının yeni formatı doğrultusunda yazı yazmamamı istedi. Bu, biz gazeteciler arasında çok sık rastlanan bir durumdur.
10 yıldır bu sayfada sigorta endüstrisinin her kesimi ile ilgili yazılar yazdım. Birçok yazım okunma rekorları kırdı. Çok keyifliydi. Manevi hazzı dışında, maddi bir getiri olmaksızın sigorta sektörünün sesi olmayı amaçladım. Tüketicilere de çok önemli tüyolar verdim zaman zaman. Sigorta sayfasını satmayan ender gazetelerden biridir Dünya Gazetesi. İlan olmadığı haftalarda da yayınlanarak sigorta sektörünün gelişimine büyük katkı yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini umuyorum. Buradan Sayın Didem Demirkent'e ve Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'a bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Sigorta konusunda haber yapabilen gazeteci sayısı bu kadar azken, bu konuda bir de köşe yazmak gerçekten kolay değildi. Sektörün her kesimi ile sıkı iletişimde olmayı gerektiren spesifik bir alan. 10 yılda en az 500 yazı yazmışımdır. Sigorta sektörü içerisinde bunu yapabilen iki gazeteciyiz zaten.
Bundan sonra yazılarıma gerek sahibi olduğum yayımlarımdan gerekse sosyal medyadan devam edeceğim. görüşlerimi ve yorumlarımı okumak isteyenler sigortamedya.com.tr'den yazılarıma ulaşabilecek. ‘Neden yazmaya devam edeceksin?’ diye sorarsanız, nedeni çok açık... Biz gazetecileri diri tutan, her hafta 'Bu hafta ne yazacağım?' sorusunu kendimize sormamızdır. Her son yeni bir başlangıç demektir. Sosyal medya ve dergiler dışında belki ulusal basına da geri dönebilirim, belli mi olur?
Sevgi ile kalın.