Acente toplantısı sezonu açıldı

Can KANTAR SEKTÖRÜN İÇİNDEN cankantar@gmail.com

Ramazan ve sonrasındaki bayram nedeniyle sigorta şirketlerinin acente toplantıları iki haftaya sıkıştı neredeyse. Toplantıları izlemek için Antalya Havaalanına indiğimde gözlerime inanamadım. Güneş Sigorta, Ray Sigorta, Işık Sigorta, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik Antalya'yı tercih ederlerken, Groupama Sigorta Kıbrıs'ı seçmiş. Bir sonraki hafta ise Dubai Group Sigorta ve AXA Sigorta Antalya'daydı. ERGO ise bütün acentelerini turizm cenneti Dubrovnik'de ağırladı. Şimdi katıldığım acente toplantıları ile ilgili notlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu toplantılar acenteler için gerçek bir motivasyon oluyor. Dertler paylaşılıyor, şikayetler dile getiriliyor. Hep birlikte eğlenilip güzel vakit geçirip acentelerin son üç ay maratonu için "güç toplama" fırsatı oluyor.  Acente toplantılarında mutlaka bir futbol konsepti oluyor. Çünkü yurdun dört bir yanından gelen acenteler en iyi futbol oynayarak stres attıklarına tanık oldum. Bu hafta yapılacak HDI Acenteler Toplantısında da futbol konsepti izleniyor "ON Numara". Ray Sigorta toplantısında yapılan turnuvada ilginç olan şampiyon olan takımda bir bayanın yer alması ve final maçında 2 gol atarak kupanın kazanılmasında büyük pay sahibi olmasıydı. Bu arada turnuva maçlarını Futbol Federasyonu'ndan profesyonel hakemler yönetti. Bu arada maçlardaki görüntüler üzerinde Yıldo ve radyocu Hop dedik Ayhan, Erman Toroğlu'nu aratmayacak espride yorumlar yaptılar. Ray Sigorta'nın yeni Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu'nun genel müdür olarak katıldığı ilk acente toplantısı olmasına rağmen toplantı salonundaki izleyenler üzerindeki etkisi başarılıydı.

 İlker Bey formundaydı

Güneş Sigorta toplantısı ise her zamanki gibi eğlenceliydi. Karadeniz gecesi, gala gecesi ile acenteler keyifli günler geçirdiler. Genel Müdür İlker Aycı, etkili hitap tarzı ile acenteleri etkilemeyi yine başardı. Aycı, dünyadan ve Türk sigorta pazarından verdiği bilgilerle acentelere ışık tuttu. Bu arada acentelerine "1 müşteri, 5 poliçe" sloganını da hatırlatmadan edemedi. Sigorta sektörünün geçirdiği dönem itibari ile acentelerin yılgınlığa kapılmamasını "Rüzgarı beklemeye gerek yok, asılın küreklere" diyerek motive etmeye çalıştı.

Dubai acenteleri aileleri ile katıldı

Side'de acenteleri ile bir araya gelen Dubai Group Sigorta da çeşitli konseptler yaratılarak acentelerini motive etmeye çalıştı. Bar gecesinden daha birçok eğlenceye katılan acenteler memleketlerine mutlu döndüler. Her ne kadar ara ara yağmur yağsa da acenteler mutluydu. Genel Müdür Çetin Alanya, "36 senelik bir sigortacı olarak sektörün geleceğini tahmin etmek de zorlanıyorum" diyerek bir nevi sektörün durum özetini yapmış oldu. 110 bin TL'lik bir aracın sigortasını 600 TL'ye yapan bir sigorta sektörünün teknik karlılıktan bahsetmesinin ne kadar anlamsız olduğunun altını çizdi.

Ergo Dubrovnik'te

Diğer taraftan 400 acentesini Dubrovnik'e götürerek büyük sükse yapan Ergo Türkiye CEO'su Akın Kozanoğlu başta olmak üzere, görevini bırakacak olan Thomas Baron ve yeni Genel Müdür Mert Ekitmen acenteler ile tek tek ilgilendiler. Çevredeki tarihi yerleri de gezme fırsatı bulan Ergo acenteleri büyük moral depolayarak yurda döndü.

Bütün bu toplantıların oldukça başarılı hazırlandığını söyleyebilirim. Fakat Ray ve Dubai Group Sigorta'nın acentelerini eşli davet etmeleri ayrı bir hava oluşturmuş. Gerçek bir aile havası yaratılmış. Acenteler eşleri ve çocuklarıyla katıldılar toplantıya. Böylece toplantı sırasında alkol alımı ile ilgili aşılan sınırlara engel olunduğuna tanık oldum.. Çok nezih bir ortam oluyormuş.

 Teşekkür

Geçtiğimiz hafta yazımı annemin vefatı nedeniyle yazamamıştım. Yüzlerce telefon, elektronik posta aldım. İnsanların böyle acı günlerinde bu kadar çok dostunun olduğunu bilmesi gerçekten güzel. Bu arada annemin vefatı ile ilgili olarak beni arayıp taziyelerini bildiren, dostlarıma, sektör yöneticilerine, çok teşekkür ederim. Bu arada camiye kadar gelip benimle olan, gelemeyip dualarını gönderenlere de "sağ olun" diyorum. Gerçekten annelerimiz bizlerin en değerli varlığı. Allah sizlerin annelerine uzun ömürler versin.

Tüm yazılarını göster