2013 geride kalan hisselerin yılı olacak

UZMAN GÖRÜŞÜ dunyaweb@dunya.com
Cenk Erdal / Yatırım Finansman
 
2012 yılını %58 yükselerek kapatan piyasamız 2013'e de oldukça hızlı bir başlangıç yaptı ve rekor tazeledi.  Görünen o ki elverişli rüzgârlar bu sene de hisselerimizi yukarı faizlerimizi aşağı itecek ve ülkemiz finansal piyasaları için yine güzel bir sene geçireceğiz.
 
4 Ocak tarihinde yayınladığımız strateji raporumuzda büyümede toparlanma, kar artışı beklentileri ve muhtemel not artırımı beklentileri ile 2013 yılsonu hedefimizi 90,000 olarak belirledik.  Düşük faiz ortamı devam ettikçe özellikle bazı finansal sektör hisselerine ve yüksek temettü verimi beklentisi olan hisselere yatırım yapmak cazip olacaktır.
 
Gündemimizde piyasalarımızdaki olumlu havayı daha da arttıracak bir faktör olarak çeşitli kanallardan bölücü terör örgütü ile yapılan görüşmeleri sayabiliriz.  Her ne kadar on yıllardır devam eden bu sorunun çözümü çok kolay olmasa da bu yönde atılabilecek adımlar ve bir olası çözüm ışığı bile piyasaları oldukça olumlu etkileyecektir.
 
Sağlanabilecek maddi faydaların yanı sıra asıl önemli olan sağlanacak toplumsal barış atmosferinin ülkemizin stabilitesine ve ekonomik kalkınmasına önemli faydaları olacaktır.
 
Uzun zamandır gündemimizi meşgul eden bir başka konu da Suriye meselesi ve yaklaşık bir yıldır göğüs germek zorunda olduğumuz insani ve mali yükümlülükler.  Şu ana kadar herhangi bir sıcak çatışma yaşanmamış olması ve uluslararası toplumun da desteğiyle Esad rejiminin sonunun geldiğine dair alınan sinyaller bu alanda da lehimize bir sonuç elde edilmesine sebebiyet verebilir.  Bu risk faktörünün de ortadan kalkması piyasalarımız açısından oldukça olumlu olacaktır.
 
Bu beklentiler ışığında 2013 yılında oluşabilecek yeni alım dalgalarının özellikle yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılar tarafından yukarıda belirttiğimiz özelliklere sahip olan hisselere ilginin artması yönünde değerlendirilmesini bekleyebiliriz.  Ve bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl çeşitli sebeplerden dolayı geride kalmış nispeten ucuz değerlemelere sahip olan orta ve küçük ölçekli hisselere de hareketin yayılacağını tahmin ediyoruz.
 
Tüm yazılarını göster