Resmi Gazete

T.C. Resmî Gazete, Türkiye'nin 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, meclis ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararları yayımlamaktır.

Resmî Gazete'nin hazırlanışı, mevzuat bölümü ve ilân bölümü olmak üzere iki evreden oluşmaktadır. Mevzuat bölümü, "23.5.1928 tarih ve 1322 sayılı "Kanunların ve Nizamnamelerin Sureti Neşir ve İlânı ve Meriyet Tarihi Hakkında Kanun" uyarınca, Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü'nde hazırlanmaktadır.

İlân bölümü, Resmî Gazete'de yayınlanması mecburi olan yargı, ihale ilanları gibi ilanları barındırmaktadır. Eylül 2018'den önce basılı olarak da yayımlanan gazetenin basılma işlemi ise basılma emri verildikten sonra Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü'nce saat 23:00'dan sonra başlamaktaydı. Resmî Gazete, yılda 354 gün basılmakta olup mükerrer sayılarla birlikte yaklaşık 410 sayı yayımlanmaktadır. Resmî Gazete'nin eski sayıları internet ortamında erişime açıktır.

Kooperatifler Kanunu'nda neler değişti?
Şeker Kurumu'nun hizmet birimleri yeniden yapılandırıldı Çevreye duyarlı enerji projeleri desteklenecek
İcra takiplerinde avukatlık ücreti, asıl alacağı geçemeyecek Resmî Gazete Banka Bilgi Sistemleri yönetmeliğinde değişikliğe gidildi BTK Başkanlığına Tayfun Acarer yeniden atandı Emniyette yeni daire başkanlığı kurulacak Resmî Gazete Firmalara, dahilde işleme kolaylığı getirildi EPDK, 21 firmaya lisans verdi Bazı bakanlıklara ait atama kararları RG'de yayımlandı Sigorta prim gecikme cezası oranı düşürüldü Maliye ve Adalet Bakanlıklarında atamalar gerçekleşti Tarımsal danışmanlık hizmeti alana destek ödemesi yapılacak DMO'nun taşınmazları da özelleştirilecek Danıştay'dan 4-C'de 'geçici' ibaresine vize Resmî Gazete Resmi Gazete'de bugün Resmi Gazete Hayvancılık destekleri yenilendi Finansman şirketleri karşılık ayırmayacak Resmî Gazete Yeni başkanlık, 'yurtdışı Türkler'le ilişkileri... Resmî Gazete Petrol piyasasında uygulanacak teknik kriterler değişti Resmî Gazete Resmî Gazete Resmi Gazete'de bugün İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği kuruldu