İsrail

İsrail, genel oy hakkının bulunduğu parlamenter bir demokrasidir. Devlet Başkanı - Cumhurbaşkanı yedi yılda bir Knesset (Meclis)'in çoğunluğunun oyu ile seçilir. Devlet Başkanı genellikle törensel ve resmî görevleri yerine getirir ancak af yetkisi gibi yürütme yetkilerine de sahiptir. Başbakanlığa Cumhurbaşkanı tarafından çoğunluğu kazanan partinin lideri seçilir. Hükûmete parlamento dışından bakan tayin edilebilmektedir.

 120 üyesi olan meclisin seçim sistemi Nispi Temsildir ve en düşük oy verme yaşı 18, en uzun hükûmet dönemi ise 4 yıldır. Ayrıca ülkedeki seçim barajı oyların %3.25'i olup, İsrail yaklaşık olarak 32 yıldır koalisyon ile yönetilmektedir.

İsrail mehozot olarak bilinen altı idari bölgeye ayrılmıştır. Bunlar: Merkez, Hayfa, Kudüs, Kuzey, Güney, ve Tel Aviv bölgeleridir. Bölgeler de nafot  olarak bilinen on beş alt bölgeye ayrılmıştır.

İsrail ekonomisi, yüksek teknolojik araç gereç üretimi, tarım, sanayi, elmas işlemeciliği ve turizme dayalıdır. Kibbutz adı verilen kommünal tarım çiftlikleri gıda üretiminin tamamına yakınını gerçekleştirerek ülkenin gıdada kendi kendine yetmesini sağlar. Teknoloji alanında İsrail ekonomisi dünyanın en hızlı gelişen ülkesidir.

 Intel, IBM, Motorola, Google gibi firmaların İsrail'de Ar-Ge merkezleri bulunur, bunun nedeni silikon üretimi için ülkenin elverişli olması ve en önemlisi kişi başına düşen bilgi teknolojilerinde çalışan sayısının çok yüksek olmasıdır. NASDAQ endeksinde İsrailli firmalar en çok işlem görenler sıralamasında ABD ve Kanada'dan sonra üçüncü sırada gelir. İsrail çeşitli güvenlik sorunlarına rağmen sürekli kaliteli insan gücü yetiştirmeye önem vererek ekonomisinin büyümesini sağlamıştır.

İsrail'de 6.558.100–6.958.300 Yahudi bulunmaktadır. İsrail nüfusunun %20,7'sini Araplar oluşturmaktadır. Son on yılda Romanya, Tayland, Çin, Güney Amerika'dan gelen pek çok işçi İsrail'e yerleşmiştir. Bu işçilerin çoğu yasa dışı ülke sınırlarında oldukları için göçmenlerin kesin nüfusu bilinmemektedir

İsrail'de İbranice ve Arapça olmak üzere iki resmî dil vardır. İbranice devlette en çok konuşulan ve kullanılan dildir. İsrail devletinin resmî dini yoktur ancak devletin tanımında "Yahudi ve demokratik" yer alır.

Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Başbakan Binyamin Netanyahu,  Knesset başkanı, Yuli-Yoel Edelstein, Anayasa Mahkemesi başkanı Esther Hayut’dur.

Türkiye'den özür dilemek istemiyoruz
İsrail'den Davutoğlu'na tepki Assange'dan İsrail'e gözdağı
Bu sefer de ilişkileri Kıbrıs gerdi İsrail törene çağırdı, ama sınırdan geçirmedi İsrail görüşmesiyle ilgili haberler spekülatif İsrail, tazminat ödemeyi önerdi ”İsrail adımı tuhaf” İsrail, yangının sorumlusunu buldu ”Barış görüşmeleri için yerleşim yerlerinden vazgeçilmeli” Akdeniz'deki kan temizlenmeden vazgeçmeyiz Yangın kontrol altına alınıyor Yangın, buzları da eritecek Yangında nargile şüphesi "İsrail, füze kalkanı şemsiyesi altında değerlendirilemez" Türkiye, İsrail'e hemen yardım gönderdi Dora Doğalgaz Santrali'nin proje finansmanı tamamlandı "Katile katil diyeceğiz" İsrail'den krizi artıracak karar Genelkurmay'da İsrail odası yok "İnşaat yasağı bahane olarak kullanılıyor" İsrail, BM soruşturmasının iptalini istedi "İsrail tarafı çok büyük hata yaptı" Batı Şeria'daki moratoryum bitti İnşaat yasağı gece yarısı doluyor Abbas: İntifadayı denedik, bizi harap etti Ortadoğu nükleer silahlardan arındırılacak ”İsrail'in güvenliği, bizim güvenliğimizdir” İsrail uluslararası hukuku ihlal etti BM'de İsrail ve Hamas eleştirisi