Afrin

Afrin, Suriye'nin kuzey batısında, Halep'e bağlı bir ilçedir. Bölgede Geç Hititler döneminden kalma yerleşimlere dair kalıntılar bulunmaktadır. Çağlar boyunca Ahameniş, Seleukos, Roma, Bizans, Emeviler, Antalya Prensliği, Memlükler ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Afrin'de günümzdeki yerleşimi ise burada pazar yeri kurulması ile başladı. 1929'da burada daimi ikamet edenlerin sayısı 800 iken, 1970'lere doğru bu sayı 7 bine yükseldi.

1923 yılında Türkiye-Suriye sınırının kesin olarak belirlenmesi ile birlikte Fransız Suriye Mandası yönetimi altında kalan Afrin, daha sonra Halep'in bir ilçesi haline geldi.

Afrin zeytin üretimi açısından önemli bir bölgedir ve zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür. Kentin yerel sanayisini zeytinyağı, tekstil ve halep sabunu üretimi oluşturmaktadır.

16 STK'dan Afrin harekatına destek
Afrin şehidinin vasiyeti yerine getirilecek Erdoğan, harekatla ilgili bilgi aldı
AB'den ilk Afrin açıklaması Bozdağ: Planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlandı "Bizim orada durmaya merakımız yok" "Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur" Zeytin Dalı Harekatı'na bayraklı destek PYD DEAŞ’lıları serbest bıraktı ABD'den yeni açıklama: Türkiye bizi uyardı "Operasyonu destekliyoruz" Takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar Kilis'e ulaştı İncirlik'te savaş uçağı hareketliliği TSK: 153 hedef ateş altında Suriye sınırında "özel güvenlik bölgesi" "Türkiye bize bilgi verdi" Gül'den 'Afrin' mesajı "Suriye rejimine yazılı bilgi verdik" Genelkurmay'dan operasyon açıklaması Erdoğan: Rahat durmadılar, gereğini yapıyoruz "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır" NATO hava savunma sistemi devrede TSK, YPG hedeflerini vurdu 'Harekat yapmak isteyen, çeneyi kapatır, talimatı verir' Suriye sınırına komando sevkiyatı Dolar/TL jeopolitik risklerle yukarı yönlü Canikli: Afrin harekatı yapılacak "Güvenliğimizi tehdit eden unsurlara müsamaha yok" Kritik MGK'dan net mesaj Afrin neden Türkiye'ye tehdit?