Afrin

Afrin, Suriye'nin kuzey batısında, Halep'e bağlı bir ilçedir. Bölgede Geç Hititler döneminden kalma yerleşimlere dair kalıntılar bulunmaktadır. Çağlar boyunca Ahameniş, Seleukos, Roma, Bizans, Emeviler, Antalya Prensliği, Memlükler ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Afrin'de günümzdeki yerleşimi ise burada pazar yeri kurulması ile başladı. 1929'da burada daimi ikamet edenlerin sayısı 800 iken, 1970'lere doğru bu sayı 7 bine yükseldi.

1923 yılında Türkiye-Suriye sınırının kesin olarak belirlenmesi ile birlikte Fransız Suriye Mandası yönetimi altında kalan Afrin, daha sonra Halep'in bir ilçesi haline geldi.

Afrin zeytin üretimi açısından önemli bir bölgedir ve zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür. Kentin yerel sanayisini zeytinyağı, tekstil ve halep sabunu üretimi oluşturmaktadır.

BTK sosyal medyadaki Afrin paylaşımlarını anlık takip ediyor
Afrin'de bir köy daha ele geçirildi Kırıkhan ve Reyhanlı'ya roket saldırısı
'Cephede gösterdiğimiz başarıyı ekonomide de gösteriyoruz' Bartholomeos'tan Zeytin Dalı Harekatı'na destek mektubu Çavuşoğlu: Gittiği yere kadar gideceğiz OSB SİAD’ları Platformu’ndan TSK’ya ‘Zeytin Dalı’ desteği Sosyal medyadan terör propagandasına tutuklama Reyhanlı'ya roketli saldırı Sınıra askeri sevkiyat NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması TSK: 25 hedef imha edildi Bakan Çelik'ten AB'ye Afrin eleştirisi "Müttefiklerimiz Afrin harekatını desteklemeli" Sınıra askeri sevkiyat sürüyor Münbiç ve Fırat'ın doğusunda operasyon mesajı Bahçeli'den Afrin açıklaması Akşener: Elbetteki ordumuzun yanındayız Sınır hattına askeri sevkiyat sürüyor ATAK helikopterleri Cirit'le Afrin'i vuruyor Sosyal medyada terör propagandasına 11 tutuklama 'Afrin' yabancının gündemi değil "YPG'ye yatırım yaptılar, işin içinden çıkamıyorlar" Akar: Tüm teröristler döktükleri kanın hesabını verecek ABD'den YPG'ye: Desteğimizi keseriz Afrin'den 3. şehit haberi Reyhanlı ve Kilis'e roket atıldı "Azez'de 3 bin kişi kapasiteli 500 çadır kuruyoruz" Yabancı basın 'Afrin'i böyle duyurdu Afrin'in ilk şehidine veda