Afrin

Afrin, Suriye'nin kuzey batısında, Halep'e bağlı bir ilçedir. Bölgede Geç Hititler döneminden kalma yerleşimlere dair kalıntılar bulunmaktadır. Çağlar boyunca Ahameniş, Seleukos, Roma, Bizans, Emeviler, Antalya Prensliği, Memlükler ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Afrin'de günümzdeki yerleşimi ise burada pazar yeri kurulması ile başladı. 1929'da burada daimi ikamet edenlerin sayısı 800 iken, 1970'lere doğru bu sayı 7 bine yükseldi.

1923 yılında Türkiye-Suriye sınırının kesin olarak belirlenmesi ile birlikte Fransız Suriye Mandası yönetimi altında kalan Afrin, daha sonra Halep'in bir ilçesi haline geldi.

Afrin zeytin üretimi açısından önemli bir bölgedir ve zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür. Kentin yerel sanayisini zeytinyağı, tekstil ve halep sabunu üretimi oluşturmaktadır.

Kilis'e roketli saldırı
Afrin'de Eyn Batman Dağı terörden temizlendi DTK Eş Başkanı Leyla Güven tutuklandı
Afrin'deki "Öcalan Anıtı" SİHA ile imha edildi Bozdağ: Zeytin Dalı Harekatı'nın sınırı Afrin Kilis'e ikinci roketli saldırı TSK'dan Afrin'e havadan birlik mesajı Kılıçdaroğlu'ndan TTB gözaltılarına tepki Canikli: Afrin'de sivil zayiat yok Reyhanlı'ya roketli saldırı: 1 yaralı "Afrin'e önce ben sonra beraber gideceğiz" TTB'nin 11 yöneticisi için gözaltı kararı Afrin'de iki köy daha el geçirildi 649 terörist etkisiz hale getirildi Genelkurmay'dan Afrin açıklaması Teröristlerin 300 metrelik tüneli görüntüledi Türk Tabipleri Birliği'ne Afrin soruşturması 2. Ordu Komutanı Temel Burseya Dağı'nda Kilis ve Reyhanlı'ya roketli saldırı "İstikrar sağlanana kadar harekat devam edecek" HDP'li Baydemir'e Afrin soruşturması Canikli: Harekattaki mühimmatın tamamı yerli Burseya Dağı'na Türk Bayrağı Sınıra askeri araçların sevkiyatı sürüyor Afrin'de 2 asker şehit oldu Diyarbakır'da patlama 'Afrin'de helikopter düşürüldü' haberine yalanlama "Bu harekat mecburiyet sonucu yapıldı" Sosyal medyadan terör propagandasına tutuklama "ÖSO ile birlikte 16 kaybımız var"