Afrin

Afrin, Suriye'nin kuzey batısında, Halep'e bağlı bir ilçedir. Bölgede Geç Hititler döneminden kalma yerleşimlere dair kalıntılar bulunmaktadır. Çağlar boyunca Ahameniş, Seleukos, Roma, Bizans, Emeviler, Antalya Prensliği, Memlükler ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Afrin'de günümzdeki yerleşimi ise burada pazar yeri kurulması ile başladı. 1929'da burada daimi ikamet edenlerin sayısı 800 iken, 1970'lere doğru bu sayı 7 bine yükseldi.

1923 yılında Türkiye-Suriye sınırının kesin olarak belirlenmesi ile birlikte Fransız Suriye Mandası yönetimi altında kalan Afrin, daha sonra Halep'in bir ilçesi haline geldi.

Afrin zeytin üretimi açısından önemli bir bölgedir ve zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür. Kentin yerel sanayisini zeytinyağı, tekstil ve halep sabunu üretimi oluşturmaktadır.

Afrin'de çatışma: 10 yaralı
Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi Afrin'den acı haber: 2 şehit, 11 yaralı
Afrin'de 2 asker ile 8 ÖSO'lu yaralandı "Türk askeri sivile silahını doğrultmaz" TSK: 999 terörist etkisiz hale getirildi AP'de Türkiye ve Afrin konulu oturum düzenlendi 20 ÖSO'lu zehirli gazdan etkilendi Şehit Teğmen'i binlerce kişi uğurladı Afrin'de teröristlerin eğitim alanı ele geçirildi Reform paketi Bakanlar Kurulunda Afrin harekatından acı haber: Bir şehit Afrin şehitlerine veda TSK Surki köyünü ele geçirdi Afrin şehitlerine veda Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 947 oldu Afrin'den acı haber: 2 şehit, 5 yaralı TSK: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 935 Sınıra çok sayıda askeri araç ve mühimmat sevk edildi Bahçeli: Zeytin Dalı, milli ve stratejik bir harekettir 932 terörist etkisiz hale getirildi PYD/PKK Afrin'den saldırılarını sürdürüyor TSK: 897 terörist etkisiz hale getirildi Dışişleri: Sivillerin hedef alındığı iftiraları manidar Darmık Dağı'na Türk bayrağı dikildi Afrin'e yapılan hava harekatında 14 hedef imha edildi Pentagon'dan YPG açıklaması Kilis'e atılan roket lokantaya düştü, yaralılar var "Şimdiye kadar 800 terörist öldürüldü" Bursa iş dünyasından Afrin Harekatı’na ortak destek