Afrin

Afrin, Suriye'nin kuzey batısında, Halep'e bağlı bir ilçedir. Bölgede Geç Hititler döneminden kalma yerleşimlere dair kalıntılar bulunmaktadır. Çağlar boyunca Ahameniş, Seleukos, Roma, Bizans, Emeviler, Antalya Prensliği, Memlükler ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Afrin'de günümzdeki yerleşimi ise burada pazar yeri kurulması ile başladı. 1929'da burada daimi ikamet edenlerin sayısı 800 iken, 1970'lere doğru bu sayı 7 bine yükseldi.

1923 yılında Türkiye-Suriye sınırının kesin olarak belirlenmesi ile birlikte Fransız Suriye Mandası yönetimi altında kalan Afrin, daha sonra Halep'in bir ilçesi haline geldi.

Afrin zeytin üretimi açısından önemli bir bölgedir ve zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür. Kentin yerel sanayisini zeytinyağı, tekstil ve halep sabunu üretimi oluşturmaktadır.

ÖSO birlikleri Raco'ya girdi
TFF'den şehitler için saygı duruşu kararı Afrin'de 9 terörist etkisiz hale getirildi
Afrin'de 8 şehit, 13 asker yaralı Afrin'de 116 nokta ele geçirildi Canikli: Afrin'de uzaktan kumandalı iş makineleri kullanılıyor "Afrin bir hilal gibi çepeçevre sarıldı" TSK: Afrin'de 2083 terörist etkisiz hale getirildi Pentagon: Türkiye ile Afrin'i görüşüyoruz Genelkurmay Başkanı Akar'dan Afrin açıklaması Özel Harekat Afrin'de Bozdağ: BMGK kararı Afrin harekatını etkilemez Afrin'de bir asker şehit düştü Afrin'de 5 köyde daha kontrol sağlandı Türkiye'den ateşkes kararına ilk açıklama Sınıra obüs takviyesi TSK: Afrin'de 782 hedef havadan vuruldu TSK, terör örgütü konvoyunu vurdu Afrin'de 101 nokta terör örgütlerinden temizlendi TSK, Afrin'e ilerleyen terör örgütü konvoyunu vurdu Kırıkhan'a top mermili saldırı TSK: Afrin'de bin 780 terörist etkisiz hale getirildi YPG'lilerin Kilis sınırıyla bağlantısı kesildi "Afrin'de şehir kuşatmasına geçilecek" "Sivil kayıpların olduğu yalan" Kalın: Bir takım kirli pazarlıklar var Bozdağ: Afrin'le ilgili iddialar gerçek dışı 'Suriye ordusu Afrin'e girecek' iddiası Afrin'de iki köy daha temizlendi 1614 terörist etkisiz hale getirildi