Sezginler, baskı boyasında iddiasını artırdı
Sezginler Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Peköz, baskı boyada atılım yaptıklarını söyleyerek, "Amacımız fabrikayı tamamen baskı üretimi yapan bir tesis haline getirmek" dedi.
Abone olENDER YAZICI
TEKİRDAĞ - Sezginler Tekstil baskı boya alanında iddiasını artırdı. Yeni makine yatırımı yapan firma, baskı boyada son teknolojiye sahip oldu. Sezginler Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Peköz, baskı boyada atılım yaptıklarını söyleyerek, "Amacımız fabrikayı tamamen baskı üretimi yapan bir tesis haline getirmek. Son iki yılda bu alanda önemli adımlar attık. Boyahanenin günlük 35 tonluk üretim kapasitesinin 5 tonu baskılı boya şeklinde yapılıyor" diye konuştu.
Peköz, "25 bini kapalı 60 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. Sezginler Tekstil’de 350 kişiye istihdam sağlıyoruz ve Tübaş dahil edilirse bu sayı 750 kişiye çıkıyor" dedi. Sürekli yeni pazar arayışları içerisinde olduklarını aktaran Mehmet Peköz, bu dönemde mevcut kapasite oranlarını korumaya çalıştıklarının altını çizdi. Hedeflerinin Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vererek katma değeri yüksek ürünler üretmek ve bu şekilde piyasadaki ağırlıklarını güçlendirmek olduğunu kaydeden Peköz, "İyileştirme ve inovasyonla ilgili yatırım olabilir ama bunun dışında üretime bağlı kapasiteyi artırma anlamında bir yatırımımız yok. Maliyetlerimizi bir parça kısma ve daha katma değeri yüksek ürünler üretme anlamında çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" söyledi.
Sporcuların ter bırakmayan kumaşları, onların üretimi
Ar-Ge faaliyetlerinden bahseden Mehmet Peköz, şunları söyledi: "Müşterilerimiz dünyaca ünlü markalar. Bu nedenle onların ürün geliştirme ile ilgili birtakım isteklerine yetişmek zorundayız. Ayrıca, hem kumaş yenileştirmesi için hem de proseslerimizdeki iyileşmeleri sağlamak için sürekli kendimizi zorluyor ve teşvik ediyoruz. Ar-Ge çalışanlarımız bizim için çok önemli ve olmazsa olmazımız. Teknik tekstil denilen katma değeri yüksek kumaşlarımız için ayrı bir birimimiz var. Burada o kumaşlar için gerekli hassaslıklar ve fiziki şartları sağlamış oluyoruz. Daha çok spor ve gündelik yaşamla ilgili, ter bırakmayan, rahat imkanlar sağlayan, pamukla sentetik ürünlerin bir arada kullanıldığı ayrıca bu kumaşları kullanan kişiyi çok fazla yormayan ürünler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Böylece ihracatta rekabet edebilirliğimizi yükseltmeyi amaçlıyoruz."
Sektörü de değerlendiren Peköz, "Sadece Avrupa’daki durgunluk değil, Rusya ve Ortadoğu’daki sorunlardan dolayı tekstil sektörünün tamamı etkilendi. Büyük kapasitelerle birlikte de buna ayak uydurmakta biraz zorlandık. Genele baktığımızda bu yıl değişen trendlerden dolayı sektör için iyi bir yıl olmadı" görüşünü bildirdi.