Türk iş dünyası 7-9  kasımda İstanbul'da buluşuyor

İstanbul'da Ticaret Bakanlığı'nın himayesinde, Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin desteğiyle 7-9 Kasım'da düzenlenecek Türk Ticaret Fuarı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Türk Ticaret Evi'nde tanıtıldı. Tanıtıma Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Murat Yaman, Azerbaycan iş kuruluşlarının yöneticileri ile iş insanları katıldı.

AA | Abone ol

Organizatör Aygün Aliyeva, fuarı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkeler arasında ticaret, sanayi, yatırım, teknoloji ve hizmetleri geliştirmek ve ülkeler arası pazarı kolaylaştırmak amacıyla düzenleyeceklerini bildirdi.

Aliyeva, organizasyonun TDT üyesi ülkelerin devlet kurumları tarafından desteklenen ve bu ülkelerin iş insanlarının bir araya geleceği en büyük fuar olacağını belirtti. Her bir TDT ülkesinde fuar düzenlemeyi planladıklarını anlatan Aliyeva, başlıca amaçlarının Türk dünyasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu vurguladı. Aliyeva, fuar kapsamında Türk devletlerinin ortak markalarının oluşturulacağını kaydetti.

Yaman: Azerbaycan'da iş yapmak isteyen Türklere yardıma hazırız

Türkiye'nin Bakü Büyükelçililiği Ticaret Başmüşaviri Murat Yaman, iş insanlarının hareket alanını genişletmek ve faaliyetlerini kolaylaştırmak için devletin tüm birimlerinin çalıştığını söyledi. Yaman, Azerbaycan'da iş yapmak isteyen Türk iş insanlarına yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek, Azerbaycan merkezli firmaları İstanbul'da düzenlenecek Türk Ticaret Fuarı'na davet etti.

THY'nin uçağı türbülansa girdi: 6 kişi yaralandı! ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta düştü İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu Fransa'nın yeni başbakanı belli oldu Teğmenlerin kılıçlı yemini inceleniyor