Reel sektör ve bankalar Bursa’da bir araya geldi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu sıkıntılı süreci birlikte atlatacağız. Her iki sektörün de güçlenmesine ihtiyacımız var. Ülkemizin temelleri sağlamdır. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak. Bunu aşacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Abone ol

Esra ÖZARFAT
BURSA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen ‘Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı’, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın yanı sıra iş dünyası temsilcileri ve bankaların genel müdür - genel müdür yardımcıları katıldı. Diyalog toplantılarının 10’uncu durağı olan Bursa toplantısına Balıkesir, Yalova, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya illerinden de oda ve borsalara bağlı iş insanları katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının öncesinde bir açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk defa reel sektör ve bankacılık sektörünün aynı masada buluştuğunu söyledi. İş dünyasının sorunları ve sıkıntılarını doğrudan bankaların üst yönetimlerine ileteceklerini ve önerilerini paylaşacaklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Bankacılarımızın reel sektörün dertlerini dinlemek için sahaya inmesi çok önemli. Bu toplantılarla reel sektör ve finans sektörü birbirini daha iyi anlayacak ve ortak çözümler geliştirecek. Bu sıkıntılı süreci birlikte atlatacağız. Her iki sektörün de güçlenmesine ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Çalkantılı süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz”

Son dönemde ekonomide olumlu gelişmelerin yaşadığına işaret eden Rifat Hisarcıklıoğlu, ancak ekonomideki canlanmanın henüz istenilen noktaya gelmediğine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu şunları söyledi; “Bu konuda oda ve borsalarımızdan gelen, bizim TOBB yönetimi olarak hükümete ilettiğimiz 4 sektördeki vergi indirimleri hayata geçti. Hükümetimiz böylelikle ekonomideki ilk pozitif adımı atmış oldu. Sonrasında Kısa Çalışma Ödeneği aktif hale getirildi. Ödeme sıkıntısına düşen SGK mükelleflerinin 60 aya kadar borçlarının vadelendirilmesi imkanı çıktı. Ziraat ve Halkbankası, Vakıfbank ve İş Bankası’nın öncülük ettiği Konut Kredisi Faizleri düşürüldü. Uzun süredir takip ettiğimiz, devrim niteliğindeki Alacak Sigortası açıklandı. Küçük işletmelerimiz açısından alacak sigortası 1 Ocak 2019’dan itibaren yürürlüğe girecek. Bu bizim için devrim niteliğinde bir adım oldu. Tüm bu önlemler piyasalara moral vermekte, ticareti desteklemektedir. Bu çalkantılı süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz. Zira ülkemizin temelleri sağlamdır. Son 25 yılda bir sürü sıkıntılı, çalkantılı dönemi yaşadık. Ama hepsini aştık. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak. Bunu aşacağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın da özeleştiriye açık olduklarını, karşılıklı iyi niyetle ülkenin istihdamına ve büyümesine katkı vermek için bu diyalog toplantılarına başladıklarını ifade etti.

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı