İş dünyasından ABD’ye çıkarma

ABD’deki yatırım ola­naklarının tanıtılma­sı amacıyla düzenle­nen SelectUSA Yatırım Zir­vesi’ne bu yıl Türkiye’den 30 firmayı temsilen 65 kişilik heyet katıldı.

Dünya Gazetesi | Abone ol

ABD’nin İstanbul Baş­konsolosu Julie Eadeh, zirve­ye Türkiye’den inşaat, teknolo­ji, altyapı ve imalat gibi önem­li sektörlerden iş insanlarının katıldığını belirterek, “Bu zirve, Türk iş dünyasının ABD’deki çeşitli yatırım olanakları hak­kında mükemmel görüşmeler yapması için gerçekten önemli bir fırsat” dedi.

Eadeh, Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişki­lerdeki ivmeyi “muazzam” ola­rak nitelendirerek, bu konuda “çok heyecanlı” olduklarını di­le getirdi. Eadeh, “İkili ticaret hacmi yaklaşık 40 milyar dolar ve bu, Başkan Biden ve Cum­hurbaşkanı Erdoğan’ın 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine giden yolda oldukça iyi bir seviye. Dolayısıyla ivme­nin olağanüstü olduğunu düşü­nüyorum.” diye konuştu.

Ticari ilişkiler büyük potansiyel barındırıyor

İki ülkenin ticari ilişkilerinin çok büyük bir potansiyel barın­dırdığına inandıklarını vurgu­layan Eadeh, “Gerçekten iyi yol­da olduğumuzu düşünüyorum" dedi. ABD ve Türkiye arasında­ki ticari ilişkilerde büyük potan­siyele sahip sektörlere değinen Eadeh, “Büyük potansiyel gör­düğümüz alanlar havacılık, ima­lat, altyapı, tıbbi teknoloji, sağlık sektörü, akıllı şehirler ve temiz teknoloji. Türk şirketlerinin bu­rada gerçekten sunacağı çok şey var” diye konuştu.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? UEFA'dan Merih Demiral'a soruşturma! Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu Engellilere 'otomobilde ÖTV muafiyeti'nde resmi açıklama