Adana’da 20 firma ihracata 1,6 milyar dolar katkı yaptı

Türkiye'nin İlk 1000 İhracat­çı 2023 araştırmasının so­nuçları açıklandı. Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana’dan 20 firmanın Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde yer aldığını anımsatarak, gelecek dönemde Adana’dan daha faz­la firmanın listede yer alacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Dünya Gazetesi | Abone ol

 Ziya İPEK

 Adana’dan listeye giren 20 fir­manın toplam ihracat rakamının 1 milyar 580 milyon 480 bin do­lar olduğunu vurgulayan Kıvanç, Sasa’nın listeye 67’nci sıradan girdiğini ve ihracata 2023 yılın­da 340,4 milyon dolar katkısı ol­duğunu bildirdi. Adana’nın gele­cek 5 yıl içinde büyük bir değişim atağına geçeceğini ifade eden Kı­vanç, yeni kurulacak sanayi böl­geleri ile Adana’nın Marmara üretim bölgesinden sonra Türki­ye'nin ikinci büyük üretim üssü olma yolunda hızla ilerleyeceğini bildirdi.

Adana'nın, Akdeniz'in en büyük konteyner limanların­dan biri olan Mersin'e yakınlığı, yeni yapılan bölgesel havaalanı, demiryolu hatları ile lojistik ola­rak bölgenin merkezi konumun­da bulunduğunu aktaran Kıvanç, “Bölgemiz demir-çelik, kimya, plastik, metal-makina, tekstil, gıda ve tarım üretimi konuların­da önemli bir üretim merkezidir. Zengin sosyo-kültürel yapısı, uy­gun iklimi, çok iyi üniversiteleri ve turistik altyapısı ile dışarıdan gelecek yatırımcı ve çalışanlar için bir çekim merkezidir" dedi.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı AK Parti'den Tuncay Özkan'a sert tepki Narin'le ilgili önemli gelişme! Diyarbakır Valiliği açıkladı Hizbullah açıkladı: İsrail'e saldırı neden ertelendi?