TİM: İhracat talep ve dayanıklılık endeksinde toparlanma devam ediyor

İhracat Talep Endeksi, 2024 yılının Haziran ayında aylık bazda yüzde 0,5 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 artış ile 100,4 oldu ve uzun dönem referans değerinin üzerine çıktı.

Haber Merkezi | Abone ol

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), TİM İhracat Talep Endeksi ve TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi için Haziran ayı bültenini yayımladı.

Bültene göre, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin devam etmesi, iş ve tüketici güveni ile işsizlik rakamlarındaki kısmi iyileşmenin etkisiyle talep endeksi uzun dönem ortalamasının üzerinde seyretti.

Pazar Dayanıklılık Endeksi, 2024 yılı Haziran ayında aylık bazda yüzde 0,4, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre de yüzde 0,1 artış ile 99,8 oldu.

Küresel jeopolitik risklerin görece sabit kalması ve ekonomik risklerin görece iyileşmesi ihraç pazarlarımız genelinde dayanıklılığı olumlu etkileyerek endeksi uzun dönem ortalamasına yaklaştırdı.

Galata Kulesi çevresinde yangın Hollanda maçı sonrası gündem yaratan paylaşım Lufthansa ve Avusturya Havayolları İsrail uçuşlarını iptal etti İstanbul'da zam sonrası taksimetre güncelleme kuyruğu sürüyor Eleştirilmişti: Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nden kıyafet kararı