G20 ülkelerinin ihracatı değişmedi, ithalatı arttı

G20 ülkelerinin ihracatı, 2024 yılının ikinci çeyreğinde değişiklik göstermedi. İthalatta ise 6 çeyrek dönemdir devam eden düşüş sona erdi ve yüzde 1,2 artış kaydedildi.

Haber Merkezi | Abone ol

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan rapora göre, 2024 yılı ikinci çeyreğinde G20 ülkelerinin ihracatında mevsimsel düzeltilmiş verilerde değişiklik olmadı. İhracat yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,7 artış göstermişti.

İthalatta ise 6 çeyrek dönemdir devam eden düşüş sona erdi ve yüzde 1,2 artış kaydedildi.

Bölgede ihracat 4 trilyon 584,2 milyar dolar, ithalat 4 trilyon 596,8 milyar dolar oldu. Bir önceki dönemde ihracat 4 trilyon 586,1 milyar dolar, ithalat 4 trilyon 543,7 milyar dolar seviyesindeydi. Böylece dış ticaret 12,6 milyar dolar açık verdi.

G20 ülkelerini, Türkiye, ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Avrupa Birliği, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya ve Suudi Arabistan'dan oluşuyor.

Ahmet Ercan'dan 2027'ye kadar sürecek uyarısı Bomba ihbarıyla Erzurum'a inen uçakta bekleyiş sürüyor Atama ve görevden alma kararları DÜNYA Gazetesi’ne TÜGEM’den plaket TESK Başkanı Palandöken: Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli