Zorla çarşaf giydiren zihniyete vatandaşlık vetosu

Fransa'da karısını çarşaf giymeye zorlayan göçmenin vatandaş olması güçleşiyor

Abone ol

PARİS- Fransa Başbakanı François Fillon, karısına zorla çarşaf giydiren göçmene vatandaşlık hakkı verilmesini engelleyen kararnameyi onaylayacağını duyurdu. Europe-1 radyo kanalına konuşana Fillon, "radikal dinciliğe Fransa'da yer olmadığını" söyledi.

Cumhuriyet değerlerine saygı göstermeyenlere vatandaşlık hakkı verilmemesinin yasalarda da açıkça belirtildiğini vurgulayan Fransa Başbakanı, "Bu göçmen değişmek istemiyorsa, Fransız toplumunda yeri yok ve Fransız vatandaşlığını almayı hak etmiyor" dedi.

Göç ve Uyum Bakanı Eric Besson, karısını zorla çarşaf giymeye zorlayan ve evden dışarı çıkmasına izin vermeyen bir göçmene, vatandaşlık hakkı verilmesini engelleyen kararnameyi imzalayarak, Başbakan Fillon'a göndermişti.

Bakanlık açıklamasında, "vatandaşlık verilmeden önce olağan bir soruşturma yapıldığı" ve bu soruşturmada, ismi açıklanmayan göçmenin, "Fransız vatandaşı olan karısına zorla çarşaf giydirerek, sokağa çıkmasını yasakladığını" belirlendiği belirtilmişti.

Parlamentoda kurulan araştırma komisyonu, geçtiğimiz hafta yayımladığı raporda, peçeli çarşafın devlet dairelerinde yasaklanması için önce parlamentoda bir karar çıkmasını, daha sonra da bir yasa çıkarılmasını önermişti.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iddianame düzenlendi Geri adım yok, küçük rötuşlar masada Enflasyondan arındırılmış satışlar zayıf kaldı, ikinci 500’ün performansı düştü Makine üreticileri, vize sorununa çözüm istiyor Alman Master Builders MBT Tech'in % 51'ini aldı