”Zonguldak'taki kazada bilgi kirliliği var”

Maden kanununda değişiklik tasarısı için toplanan komisyonda konuşan Yıldız, sektörün acil ihtiyaçlarını karşılayacak tasarının hızlı geçmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

ANKARA -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak'taki kazayla ilgili ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, "Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine başlandı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik başkanlığında toplanan komisyonda, muhalefet milletvekilleri, yeter sayı olmaması nedeniyle toplantının başlayamayacağını belirtti. Muhalefet milletvekilleri, önemli bir tasarı görüşülüyor olmasına rağmen iktidar milletvekillerinin, toplantı yeter sayısını oluşturacak kadar katılım sağlayamadığını ifade etti. AK Parti milletvekilleri ise toplantı yeter sayısı oluşmaması için muhalefet milletvekillerinin, toplantıda bulunduklarına dair imza atmadığını söyledi. Bunun üzerine, iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Bir süre sonra toplantı yeter sayısının sağlanmasının ardından görüşmelere başlandı.

"Bilgi kirliliği var"

Komisyonda söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaklaşık bir haftadır, grizu patlamasının meydana geldiği Zonguldak'ta bulunduğunu anımsattı. Kazayla ilgili çok ciddi bir bilgi kirliliğinin söz konusu olduğunu ifade eden Yıldız, "Bir köşe yazarı, 'Bakan ağzından kaçırdı, burada dinamit patlatılmış' diyor. Ben kendisini aradım, ağzımdan kaçırmadığımı, dinamit patlatıldığını söyledim. Burada, 200 ayrı noktada dinamit patlatılıyor zaten" dedi. Yıldız, doğru bilgiyle yanlış bilginin karıştığını, bunların birbirinden hızla ayrılması ve iletişim kanallarının daha farklı noktalara taşınması gerektiğine dikkati çekti.

Komisyonda görüşülen tasarıya da değinen Bakan Yıldız, tasarının, sektörün acil ihtiyaçlarını karşılayacağını, bu nedenle olabildiğince hızlı geçmesinin faydalı olacağını söyledi. Yıldız, muhalefet milletvekillerinin tasarıya ilişkin eleştirilerine karşılık, "Esası, usule kurban etmeyin" dedi.

Toplantıda daha sonra, iktidar milletvekillerince verilen önergelerle, "Maden Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın adı, "Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" olarak değiştirildi. Ardından, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ve Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ile CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün aynı konudaki kanun tekliflerinin, tasarıyla birleştirilmesi kararlaştırıldı. Muhalefet milletvekilleri, tasarının adının değiştirilmesi ve kanun teklifiyle birleştirilmesine tepki gösterdi.

Komisyonda, tasarının maddeleri üzerinde görüşmelere geçildi.

36 şehirde 500 büyük kuyumcu yakın takipte Sanat, yenilikçi bir platform olarak dijital dünyaya taşınıyor Ünlü müzayede evleri umduğunu bulamadı Gümrüklerde sanal ‘Muhafız’lar iş başında BİM’den katılım bankası adımı! KAP’a bildirildi