Zara, Massimo Dutti, Bershka... İspanyol Inditex'ten Türkiye'den çekilme iddialarına yanıt!

Zara, Massimo Dutti ve Bershka gibi markaları bünyesinde barındıran İspanyol hazır giyim devi Inditex, Türkiye'den çekileceğine yönelik iddialara yanıt verdi. Türkiye’deki tedarikçi ve çalışanlarıyla uzun vadeli iş birliğini sürdürme kararlılığını dile getiren Şirket, Türkiye’den çekilme iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Abone ol

Zara, Massimo Dutti, Bershka ve diğer ünlü markaların sahibi olan İspanyol moda devi Inditex, Türkiye’den çekileceği yönündeki söylentilere yanıt verdi. Türkiye’nin grubun en büyük üçüncü tedarikçisi olduğunu vurgulayan Inditex Türkiye yetkilileri, yatırımlarını arttırarak devam edeceklerini belirtti.

Türkiye’nin stratejik önemi

Hürriyet'in haberine göre; Inditex yetkilileri, Türkiye’nin grubun tedarik zincirindeki önemli rolünü vurgularken, pandemiden sonra bu ülkeye yapılan alımların arttığını ifade etti. Türkiye’nin İspanya’ya olan coğrafi yakınlığı ve güçlü üretim altyapısı, Inditex için stratejik avantajlar sağlıyor.

Yeni yatırımlar ve büyüme planları

Inditex, Türkiye’deki mağaza ağını genişletme ve mevcut mağazaları yenileme planlarıyla da dikkat çekiyor. 2024 yılı içinde 14 mağazayı yenilemeyi ve 10 yeni mağaza açmayı planlayan Inditex, Türkiye’deki perakende operasyonlarını daha da güçlendirecek. Şirket, Türkiye’deki yatırımlarından memnun olduklarını ve bu ülkenin Inditex’in küresel büyüme stratejisindeki yerini sağlamlaştırdığını belirtti.

Bulls Yatırım Bursa şubesi Nilüfer’de açıldı BinBin’in halka arz büyüklüğü 1,6 milyar TL “e-ticaretin büyümesiyle fintek’in rolü arttı” Küçük ev aletleri 2026’da büyüme trendine girecek Solar yatırımlarında sert kış yaşanıyor