Zafer Havaalanı için yeniden ihaleye çıkıldı

YİD modeli kapsamında gerçekleştirilecek Zafer (Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havaalanı ihalesinde teklifler 28 Haziranda alınacak

Abone ol

ANKARA - Devlet Havameydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), daha önce firmalardan teklif gelmediği için iptal edilen Zafer (Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havaalanı ihalesinde teklifleri 28 Haziranda alacak.

Edinilen bilgiye göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamında kapalı teklif alma usulü ile gerçekleştirilecek Zafer (Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havaalanı ihalesinde teklifler 28 Haziranda alınacak.

İhalede, daha önce 1 Mart olarak belirlenen teklif alma tarihi firmaların isteği üzerine 1 Nisan olarak değiştirilmişti. Kolin İnşaat, Limak İnşaat, IC İçtaş İnşaat, Koçoğlu İnşaat, Makyol İnşaat, Özka İnşaat, YDA İnşaat ve MÖN İnşaat, Zafer (Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havaalanı'na ilişkin şartname satın almıştı. Ancak, 1 Nisanda da teklif veren firma olmadığı için ihale iptal edilmişti.

RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak İnşaat malzemesi endeksinde düşüş