Yusuf Dikeç’ten tescil başvurusu: İkonik duruşu marka oluyor

Paris Olimpiyat Oyunları’nın en çok konuşulan isimlerinin başında gelen Yusuf Dikeç’in ikonik duruşu marka oluyor. Dikeç, Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

Haber Merkezi | Abone ol

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, tüm dünyada yankıları hala süren ikonik pozu için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

Olimpiyat oyunları sırasında Yusuf Dikeç'in ekipman kullanmadan rahat bir şekilde yaptığı atış sırasında çekilen fotoğrafı uluslararası alanda büyük ilgi görmüştü.

Uzmanlar, sosyal medya başta olmak üzere farklı alanlarda kişi ve kurumlara önemli kazanç sağladığı bilinen meşhur hareketin ticari amaçla kullanılmasının maddi ve manevi zararlara yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Dikeç adına başvurusu yapanlar olmuştu

Dikeç adına iki hafta önce Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurulmuş ancak başarılı sporcu, başvuranın kendisi olmadığını dile getirmişti.

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı A101 Kataloğu geldi: iPhone 15 Pro'da dikkat çeken indirim İstanbul'daki metrobüs kazasının ön raporu çıktı Narin Güran'ın ağabeyinin kolundaki ısırık izleri kime ait? ABD’de 'listeria salgını' paniği