Yurtiçi piyasa daha dirençli

Dış piyasalarda satış baskısı artmasına karşın, İMKB artıda kaldı.

Abone ol

İSTANBUL – Borsa hareketli bir haftanın ardından son işlem gününü nispeten sakin geçirdi. Bileşik Endeks, 256 puan artışla 58.959 puandan kapandı.

İMKB hisse senetleri piyasası yükselişle başladığı günde 59 bin seviyelerini denedi. Gün genelinde hisse bazlı işlemlerin de gözlendiği borsada dengeli görünüm etkili oldu. Yurtdışı piyasalarda Yunanistan'a yardım konusunda gelen haberler kaygıların azalmasını sağlasa da temkinli duruşun elden bırakılmadığı görülüyor. Dış piyasalarda gün sonuna doğru satış baskısı bir miktar artmasına karşın yurtiçi piyasada haftayı yükselişle tamamlama gayreti dikkat çekti. Son dakika alımlarıyla 59.285 puanı test eden endeks günü 58.959 puandan tamamladı. Bu hafta 56.867 – 59.526 bandında hareket eden borsa haftalık bazda yüzde 1 prim yapmış oldu.

Merkez Bankası, dün açıkladığı enflasyon raporunda tahminleri yukarı çekerken faiz artırımı konusunda dördüncü çeyreğe işaret etti. Güne alımlarla başlayan faizde,valörlü işlemlerde hafif yükseliş gözlendi. Dün yüzde 9.21 bileşik faizden kapanan 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün yüzde 9.16’dan kapanışını yaptı. Pazartesi valörlü işlemler ise yüzde 9.26 seviyesinden geçildi.

Euro/Dolar paritesi bugün yeniden 1.33 sentin üzerine çıkarken, yurtiçinde dolar sabah seansında 1.48 lira seviyelerinde işlem gördü. Öğleden sonra 1.49 lira seviyelerine yaklaşan dolarda bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4840/1.4880 TL düzeyinde. Kapalıçarşıda Dolar 1.4880 TL'den, Euro 1.9780 TL'den kapandı.

Altın fiyatlarında ise bugün yükseliş yaşandı. Serbest piyasada 24 ayar altının gram fiyatı 56.35 TL olurken, cumhuriyet altın 378 TL'den, çeyrek altın ise 93.00 TL'den satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu