Yunanistan sınırındaki Meriç çelik çiti genişletilecek mi?

Yunanistan'ın, Türkiye sınırlarına dair korunmasını güçlendirmek amacıyla Meriç bölgesinde güvenlik önlemlerini yeniden düzenleme kararı aldığı bildirildi. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Atina yönetiminin, iki ülke arasında bulunan Meriç bölgesindeki mevcut çelik çitin genişletilmesi için girişimlerde bulunduğu ve bu çalışmaların Avrupa fonlarıyla finanse edilmesi için temaslarda bulunduğu kaydedildi.

AA | Abone ol

Yunanistan Emniyet Teşkilatı'ndan (ELLAS) üst düzey bir yetkilinin, sınır polislerinin daha önce Meriç ilinin dağlık bölgelerinde devriye gezdiği bilgisini paylaştığı haberde, devriyenin bundan sonra Kumçiftliği ve Dedeağaç çevresinde de görevlendirileceğini ifade ettiği aktarıldı.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, dün Kastanies Sınır Kapısı'nı ziyaret ederek burada silahlı kuvvetler ve polisin Yunan sınırlarını koruma görevini yerine getirdiğini ve bu çabaların Avrupa tarafından takdir edildiğini belirtti. Hrisohoidis, Almanya'nın sınırlarında başlattığı kontrollere atıfta bulunarak Kastanies Sınır Kapısı'nda pasaport kontrollerinin anlaşmalar gereği eksiksiz yapıldığını söyledi.

Lübnan'daki saldırıda ABD'nin parmağı var mı? Boeing, sendika ile grevi bitirmek için masaya oturacak Fitch Ratings'den bir olumlu haber daha Almanya'da iki Türk'ün öldüğü yangına 'kundaklama' soruşturması Trump 'seçilirse' Çin araçlarına büyük vergi getirecek