Yunanistan ile IOM arasında 'Ev Sahibi Ülke Anlaşması' imzalandı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Amy Pope, 'Ev Sahibi Ülke Anlaşması'nı imzalamak üzere Yunanistan Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi. İmza töreninin ardından ikili, anlaşma konusunda değerlendirmelerde bulundu.

AA | Abone ol

Gelecekte göç meselesinin en çok gündemi meşgul edecek konular arasında yer alacağını ve zorlu bir konu haline geleceğini belirten Yerapetritis, IOM ile imzalanan anlaşmadan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yerapetritis, "Bugün, dünya genelinde temel ihtiyaçlardan mahrum kalan insanlar ve savaş mağdurları gibi birçok zorlukla karşı karşıyayız. Göç akışlarını yönetmek ve yasa dışı göç yollarını yasal hale getirmek için güçlü bir organizasyona ihtiyacımız var. Ayrıca, göçün temel nedenleriyle mücadele ederek insanlara daha iyi bir yaşam sunmak ve onların kendi evlerinde kalmalarını sağlamak önemli" diye konuştu.

IOM Genel Direktörü Pope ise söz konusu anlaşmanın imzalanmasının, göç meselesini stratejik ve bütüncül şekilde ele almanın önemini yansıttığını ifade etti.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Polis Meslek Yüksek Okulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor