Yolda kalanlara Kızılay yardımı

Kızılay, hava koşulları nedeniyle yolda kalanlara, sıcak içecek, kumanya ve battaniye gibi yardım malzemeleri dağıttı.

Abone ol
ANKARA - Sabahın erken saatlerinden bu yana devam eden yoğun kar yağışı, karayollarında ulaşımı aksattı.
D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde gün boyunca aralıksız devam yeden kar yağışı, akşam saatlerinde yerini tipiye bıraktı.
Yaklaşık 45 dakika süreyle ulaşıma kapanan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından tek şeritten ulaşıma açıldı. 
Tipi nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, çok sayıda araç da yolda kaldı. Ekipler, zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücülerin yola çıkmadan önce "Yol Danışma Birimi"ni aramalarını istedi.
Demiryolu hattına çığ düştü
Çankırı-Karabük-Zonguldak demiryolu hattı çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.
Kar yağışı, Bursa'yı Ankara, Eskişehir ve Kütahya'ya bağlayan karayolunda ulaşımı aksatıyor.
Kastamonu-Ankara karayolu, Ilgaz Dağı geçidi mevkisinde ulaşıma kapandı.
Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunun Alacabel mevkisi, Bingöl'ü Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır'a bağlayan karayolları, Mersin'in Mut ilçesini Karaman'a bağlayan Sertavul Geçidi ulaşıma kapandı.
Afyonkarahisar Bölge Trafik Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolu ulaşıma çift yönlü olarak kapandı.
Kızılay'dan yol yardımı
Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Kızılayı meteorolojik gelişmeleri yakından takip ederek, Ankara, Düzce, Eskişehir ve Afyon'dan görevlendirilen ekipler ile yolda kalan vatandaşlara destek veriyor.
Türk Kızılayı tarafından oluşturulan 5 ekip, kötü hava koşulları nedeniyle yolda kalan vatandaşlara sıcak içecek, kumanya ve battaniye gibi  malzemeleri ulaştırmanın yanı sıra sürücülere araçlarının lastiklerine zincir takmaları konusunda da yardımcı oluyor.
Yoğun kar yağışı uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülen kar yağışları; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde yoğun olacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının ardından sürücüleri "siyah buz"a karşı uyardı.
Fırtına ve kar yağışının dinmesinin ardından yolların temizlenerek tuzlandığı hatırlatılan açıklamada, yolların temizlendikten sonra ıslakmış gibi göründüğünü, ama bunun gerçekte "siyah buz" olarak adlandırılan ince bir buz tabakası olduğu kaydedildi.
TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama